image

Politie arresteert helers via Apple iCloud

donderdag 3 oktober 2013, 12:46 door Redactie, 4 reacties

De recherche van Utrecht heeft vier verdachten uit Utrecht, Nieuwegein en Tiel gearresteerd op verdenking van heling. In juni van dit jaar werd in Amsterdam uit een auto een iPad gestolen. De aangever deed aangifte in Utrecht en liet weten dat zijn tablet over trackingsoftware beschikte.

Via Apple iCloud is het mogelijk om gestolen iPhones, iPads en Macs te lokaliseren. Agenten gebruikten de software om de gestolen iPad te traceren. Tijdens het onderzoek kwam daarbij een bedrijfspand in Nieuwegein in beeld. Agenten onderzochten het pand en troffen daar een auto en een man aan die zich erg verdacht gedroeg.

De agenten lieten de gestolen iPad vervolgens via iCloud een geluid afspelen dat uit de auto vandaan kwam. De agenten troffen in de auto in het bedrijfspand de bewuste iPad aan en nog veel meer gestolen laptops en tablets.

Onderzoek

De recherche startte hierop een onderzoek in het pand alsmede twee bedrijfspanden in Nieuwegein, waar meer dan 20 laptops, tablets, smartphones, navigatiesystemen en andere van diefstal afkomstige goederen werden aangetroffen. Daarnaast troffen agenten ook een flinke hoeveelheid cocaïne en een verboden stroomstootwapen aan. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Door de recherche is een groot gedeelte van de goederen herleid naar 27 auto- en woninginbraken gepleegd in Amsterdam, Utrecht, Nieuwegein, Den Haag en Hilversum. Tegen de vier verdachten, in de leeftijd van 21, 24 en 26 jaar, is proces-verbaal opgemaakt.

Reacties (4)
03-10-2013, 12:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-10-2013, 13:45 door Whacko
Als ik dit zo hoor, heb ik soms het gevoel dat mijn iPhone best gestolen mag worden. Al is het alleen maar om dit soort mensen op te sporen. Maar helaas kan ik niet zonder dat ding :(
03-10-2013, 15:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-10-2013, 08:27 door Anoniem
Door Whacko: Als ik dit zo hoor, heb ik soms het gevoel dat mijn iPhone best gestolen mag worden. Al is het alleen maar om dit soort mensen op te sporen. Maar helaas kan ik niet zonder dat ding :(

Lok-iPads inzetten !!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.