image

Slachtoffer dating-scam verliest gemiddeld 7.000 euro

maandag 21 mei 2012, 10:50 door Redactie, 9 reacties

Amerikaanse slachtoffers van online dating-scams verliezen gemiddeld 7.000 euro per incident. Dat blijkt uit cijfers van het Internet Crime Complaint Center (IC3). In totaal werden meer dan 5.600 Amerikanen slachtoffer van deze vorm van online fraude. De oplichters richten zich op mensen die via internet naar partners of nieuwe liefdes zoeken. De slachtoffers denken dat ze iemand daten, maar in werkelijkheid draait de oplichter een script af, bedoeld om het slachtoffer geld te laten overmaken.

Ouderen
Volgens het IC3 gaan de oplichters bewust chatrooms, datingsites en sociale netwerksites af, op zoek naar slachtoffers. De meeste slachtoffers zijn boven de 40 jaar, maar ook gescheiden mensen, weduwnaren, gehandicapten en ouderen lopen risico. Zodra het contact is gelegd laat de oplichter weten dat er een ongeluk heeft plaatsgevonden. Het slachtoffers wordt vervolgens gevraagd om financiële hulp.

"Deze scams vormen zowel emotioneel als financieel een zware belasting voor de slachtoffers", aldus het rapport van het IC3. De totaal gerapporteerde schade door deze dating-scams bedroeg vorig jaar 40 miljoen euro, hoewel het aannemelijk is dat niet alle slachtoffers aangifte doen.

Reacties (9)
21-05-2012, 13:50 door Patio
Hoe dom kan je zijn om duizenden dollars (ik neem niet aan dat ze, zoals het artikel vermeldt bedragen in euro's overmaken...) geven aan iemand die ze nog nooit hebben ontmoet.
21-05-2012, 15:01 door Anoniem
Door Patio: Hoe dom kan je zijn om duizenden dollars (ik neem niet aan dat ze, zoals het artikel vermeldt bedragen in euro's overmaken...) geven aan iemand die ze nog nooit hebben ontmoet.

Tsja, liefde maakt blind, maar ik begrijp uit bovenstaand stuk, dat je boven je 40ste een stuk dommer wordt.
21-05-2012, 15:08 door spatieman
hallo, ik ben een Nigeriaanse prinses, jij bent mijn liefde voor het leven, maar ik kan niet komen, kun je mij geld overmaken voor de reis..
kuch,kuch....
wat klopt niet???
21-05-2012, 15:26 door Mysterio
Door spatieman: hallo, ik ben een Nigeriaanse prinses, jij bent mijn liefde voor het leven, maar ik kan niet komen, kun je mij geld overmaken voor de reis..
kuch,kuch....
wat klopt niet???
Jouw Nederlands is niet beroerd genoeg om een bloedmooie prinses te zijn. Je nickname veranderen in spatievrouwtje zou ook kunnen helpen.

Maarreuh... een paar duizend euro valt nog mee! Ik heb een ex die duurder was en waar je uiteindelijk ook niet kreeg wat beloofd werd! ;)
21-05-2012, 18:28 door Anoniem
Door Patio: Hoe dom kan je zijn om duizenden dollars (ik neem niet aan dat ze, zoals het artikel vermeldt bedragen in euro's overmaken...) geven aan iemand die ze nog nooit hebben ontmoet.
Dat doen ze natuurlijk niet ineens. Ze vragen eerst een beetje geld voor een "dringende noodsituatie" o.i.d., en als ze merken dat het slachtoffer erin trapt dan vragen ze meer...
21-05-2012, 18:55 door Anoniem
Ik ben ondertussen een expert in datingsites.

Veel datingsites zijn door bendes of personen opgericht, je vindt op bepaalde verschillende datingsites dezelfde foto's terug.
Allemaal beloven ze gratis inschrijven etc, je kan berichtjes ontvangen maar niet beantwoorden en natuurlijk ontvang je dan een berichtje van een mooie dame die graag met je in contact wil komen (zelfs als staat je foto er nog niet eens op) zodat je je wel moet inschrijven om met deze mooie dame in contact te komen. (vooral sites waar je kunt betalen per minuut of per bericht = oplichting)
Je krijgt daarna nooit meer iets te horen van deze persoon natuurlijk.
Regel nummer 1 = nooit geld overmaken. Als er om geld wordt gevraagd om welke reden dan ook onmiddellijk contact verbreken.

beste site tot op heden die volledig gratis is is okcupid.com

al de rest is geldklopperij.
21-05-2012, 23:57 door Whoops
Door Patio: Hoe dom kan je zijn om duizenden dollars geven aan iemand die ze nog nooit hebben ontmoet.
Dom? Of eenzaamheid / wanhoop?
22-05-2012, 07:11 door Anoniem
Er zijn ook mensen die de eenzaamheid op de omgekeerde manier verdrijven:
http://www.419eater.com/
22-05-2012, 16:06 door Anoniem

Veel datingsites zijn door bendes of personen opgericht
Die kans is heel groot. Niet opgericht door een bende, dan zeker wel door een persoon. :)


beste site tot op heden die volledig gratis is is okcupid.com
En waar leeft die website dan van ?
Heb je er aandelen van ? :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.