image

Blizzard reageert op gehackte Diablo III-accounts

dinsdag 22 mei 2012, 10:18 door Redactie, 10 reacties

Sinds het uitkomen van het populaire computerspel Diablo III zijn er talloze meldingen van spelers verschenen die zeggen dat hun account is gehackt, maar volgens spelontwikkelaar Blizzard is dit normaal. Spelers klaagden dat hun account door een ander was overgenomen en alle virtuele voorwerpen die ze hadden verzameld waren geplunderd. Hoe de accounts zijn gekaapt is onduidelijk, maar volgens Blizzard was dit te verwachten.

"Het uitbrengen van een nieuw spel, zoals een World of Warcraft uitbreiding, resulteert in een toename van het aantal meldingen van gehackte accounts, en dat is precies wat we nu ook met Diablo III zien. We weten hoe frustrerend het kan zijn om slachtoffer van accountdiefstal te worden, en zoals altijd doen we er alles aan om onze spelers te helpen met het beschermen van hun Battle.net account", aldus Blizzard in een officiële reactie.

Advies
De spelontwikkelaar adviseert spelers om de Battle.net Mobile Authenticator te gebruiken. Dit is een gratis app voor iPhone en Android-toestellen die een inlogcode genereert. Volgens Blizzard is dit één van de meest effectieve manieren voor spelers om hun account te beschermen. Er zijn echter ook meldingen van spelers die zeggen dat hun account is gehackt terwijl ze de authenticator gebruikten.

Reacties (10)
22-05-2012, 12:40 door spatieman
Sinds het uitkomen van het populaire computerspel Diablo III zijn er talloze meldingen van spelers verschenen die zeggen dat hun account is gehackt, maar volgens spelontwikkelaar Blizzard is dit normaal
-
W.T.F
22-05-2012, 12:55 door Anoniem
Normaal, gezien het feit dat de gemiddelde WoW speler niet in staat is zichzelf te beschermen tegen dit soort ongein.
22-05-2012, 13:05 door Anoniem
Door spatieman: Sinds het uitkomen van het populaire computerspel Diablo III zijn er talloze meldingen van spelers verschenen die zeggen dat hun account is gehackt, maar volgens spelontwikkelaar Blizzard is dit normaal
-
W.T.F
Zij bedoelen dat er vaak meldingen worden gemaakt dat hun accounts gehackt worden terwijl ze dit misschien niet eens zijn. Dus het gaat meer om de meldingen dan dat ze gehackt worden ;)
22-05-2012, 13:10 door Anoniem
Lijkt me inderdaad normaal.
Mensen die accounts stelen zullen zich nu met man en macht op Diablo III richten, zeker gezien de real money Auction House.
22-05-2012, 14:00 door Anoniem
Door Anoniem: Lijkt me inderdaad normaal.
Mensen die accounts stelen zullen zich nu met man en macht op Diablo III richten, zeker gezien de real money Auction House.

Die is echter nog niet live
22-05-2012, 15:26 door Anoniem
Het is volledig normaal dat er meer "hacks" voorvallen. Elke idioot die overal zijn gegevens ingeeft zonder te checken of het een veilige site is, mensen die elders inloggen, mensen die slechte wachtwoorden gebruiken etc. (nee, het zijn technisch gezien geen hacks, maar word wel onder "hackmeldingen" weergegeven, want wie gelooft er nu toch dat het hun fout is, en niet een bende hackers die hun account wil plunderen)
22-05-2012, 16:23 door Anoniem
Volgens menige Tweakers zou dit komen door het spoofen van session id's als men aan een publieke match heeft meegedaan.
22-05-2012, 16:52 door Anoniem
Op fora van Blizzard heb ik gelezen dat het mogelijk is om met mensen in een public game hun sessie over te nemen. Dit maakt het mogelijk om zonder login en wachtwoord in hun account te komen.

Blizzard doet dit echter af als niet waar. Er zijn blijkbaar al wel hacker fora waar dit besproken wordt en getest is.

Blizzard doet nu of alle sop te lossen is met hun authenticator, maar als dit echt waar is doet de authenticator ook niks en ligt het probleem wel degelijk bij Blizzard.

De realmoney auctionhouse gaat volgende week online. Het is dus wel degelijk slim als ze nu accounts leegplunderen zodat ze deze bij de release van de realmoney ah kunnen verkopen.
22-05-2012, 18:58 door Anoniem
waarom kun je je alleen beschermen als je een android of iphone hebt , geldwolfen
22-05-2012, 19:03 door Anoniem
De kwetsbaarheid van Battle-net accounts is de schuld van Blizzard toen ze ongevraagd Real-ID invoerden.
Ook voor mensen die al waren gestopt met WOW.
Toen lagen dus persoonsgegevens op internet, en naja, die gaan er dus nooit meer af.

Foei Blizzard.

Dat ze nu zelfs gewoon verwachten dat accounts gehackt worden is een teken dat ze zelf ook beseffen dat ze lek zijn.

mvg,

Ex-wow speler die jaren na gestopt te zijn op werk e-mail fake blizzard e-mails ontving, als in; meh.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.