image

Beheerder Bredolab-botnet krijgt 4 jaar cel

dinsdag 22 mei 2012, 17:23 door Redactie, 4 reacties

De beheerder van het Bredolab-botnet, dat na een operatie door het Team High Tech Crime (THTC) van de Nationale Recherche werd uitgeschakeld, is in Armenië tot een gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld. De malware wist miljoenen machines wereldwijd te infecteren en werd bestuurd vanuit servers die bij het Nederlandse LeaseWeb waren ondergebracht. In oktober 2010 trok de Nationale Recherche letterlijk de stekker uit het botnet.

Bij Leaseweb had de verdachte Georgy A. 143 servers via een reseller gehuurd, waar hij 20.000 euro per maand voor betaalde. De 143 servers werden niet alleen voor het besturen van het botnet gebruikt. Hij zette de machines ook in als proxy, voor het verspreiden van andere software en het beheer van zijn webshop, waar zijn criminele klanten delen van het botnet konden huren.

Opsporing
Het achterhalen en opsporen van Georgy A. was een probleem, aangezien hij al zijn gegevens versleutelde. Uiteindelijk kon de botnetbeheerder via het sociale netwerkprofiel van zijn vriendin worden opgepakt. De recherche had vernomen dat Georgy A. als dj bij een dansevenement in Amsterdam zou optreden. De Armeniër besloot uiteindelijk toch niet te komen en werd na een opsporingsbevel van Interpol op het internationale vliegveld van Jerevan aangehouden.

Een Armeense rechtbank heeft de botnetbeheerder wegens computersabotage veroordeeld. Volgens de rechter zette de verdachte het botnet zelf op en gebruikte hij de besmette computers voor het plegen van DDoS-aanvallen. Tevens zou het botnet dagelijks miljarden spamberichten hebben verstuurd.

Met dank aan Michael voor de tip

Reacties (4)
22-05-2012, 17:30 door Anoniem
en verkrachters krijgen maar 2 jaar cel
22-05-2012, 19:39 door Anoniem
Door Anoniem: en verkrachters krijgen maar 2 jaar cel

Ik gok dat je voor verkrachting in Armenie meer dan 2 jaar krijgt....als je het uberhaubt overleeft.
23-05-2012, 09:07 door Mysterio
Door Anoniem: en verkrachters krijgen maar 2 jaar cel
Natuurlijk: "Artikel 242
Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie."
24-05-2012, 16:39 door Anoniem
+1 voor Mysterio...

-1 voor anoniem 17:30 die net als vele andere internettokkies maar wat roepen omdat dat makkelijk is, je niet hoeft na te denken en vooral geen moeite hoeft te doen iets op te zoeken om te checken of je achterlijke gezever wel klopt.

Henk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.