image

Onderzoekers brengen DNA Android-malware in kaart

woensdag 23 mei 2012, 11:35 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers van een Amerikaanse universiteit zijn een project begonnen om het DNA van Android-malware in kaart te brengen. Het Android Malware Genome Project is het geesteskind van Xuxian Jiang, onderzoeker aan de staatsuniversiteit van North Carolina. Het project heeft als doel om alle kwaadaardige Android-code met andere onderzoekers te delen, wat het onderzoek naar Android-malware moet verbeteren.

Jiang en zijn team hebben inmiddels tientallen kwaadaardige exemplaren van Android-malware geïdentificeerd en in kaart gebracht, waaronder DroidKungFu en GingerMaster. Volgens Jiang is het project belangrijk, "omdat onze verdediging grotendeels wordt beperkt door de gebrekkige kennis van deze opkomende mobiele malware en het gebrek om snel toegang tot exemplaren te krijgen."

Bescherming
Om de volgende generatie mobiele beveiligingssoftware te ontwikkelen, moeten onderzoekers dan ook meer gegevens gaan delen, aldus Jiang.

Het onderzoeksteam heeft inmiddels 1200 malware-exemplaren verzameld. De beste van de vier mobiele virusscanners die het onderzoeksteam gebruikt wist 76% te detecteren. De slechtst presterende mobiele virusscanner herkende slechts 20% van de malware.

Reacties (2)
23-05-2012, 13:16 door Anoniem
" De slechtst presterende mobiele virusscanner herkende slechts 20% van de malware." Was leuk geweest als er ook bijstond welke virusscanners dat waren,,,
23-05-2012, 17:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.