image

Meest gehate hacker ter wereld hekelt Anonymous

donderdag 24 mei 2012, 06:53 door Redactie, 8 reacties

Adrian Lamo stond jarenlang als de 'homeless hacker' bekend, totdat hij de Amerikaanse soldaat Bradley Manning bij de Amerikaanse autoriteiten aangaf wegens het lekken van documenten aan Wikileaks. Toen kreeg Lamo het stempel van 'meest gehate hacker ter wereld' opgedrukt. De 31-jarige ex-hacker heeft nu zijn pijlen op hackerscollectief Anonymous gericht.

Volgens Lamo is Anonymous een "onlogische voortzetting van hacker-activiteiten" waar de media niet klakkeloos zoveel aandacht aan moet schenken. Anonymous zou vooral een groot "PR succes" zijn en wordt niet kritisch door journalisten bejegend, aldus Lamo, die tegenwoordig als 'threat analyst' werkt.

Aandacht
"Er is een sociale trend om Anonymous groter te maken dan ze zijn, wat wordt aangespoord door Anonymous, verschillende beveiligingsbedrijven die van de paniek in de markt profiteren en de media, die weten dat het publiek graag een soort menselijke schurk ziet", zo laat Lamo tegenover IBTimes UK weten.

Veel kleine, niets betekende hacks van het hackerscollectief worden massaal door de media opgeblazen. Maar ook wat Anonymous uithaalt kan niet op de goedkeuring van Lamo rekenen. "Ik zie geen heil in wat ze doen." De ex-hacker is dan ook tegenstander van het uitvoeren van DDoS-aanvallen, zoals Anonymous vaak doet.

Reacties (8)
24-05-2012, 09:37 door Anoniem
Dat hij gehaat wordt heeft niks met zijn hacker status te maken, maar alles met zijn complete gebrek aan ethiek.
24-05-2012, 11:00 door Anoniem
Hoezo gebrek aan ethiek, het is een held. Wat precies is de wereld beter geworden na wikileaks?
24-05-2012, 12:08 door Anoniem
Door Anoniem: Hoezo gebrek aan ethiek, het is een held. Wat precies is de wereld beter geworden na wikileaks?

De wereld ziet nu hoe corrupt een overheid kan zijn. Zonder Wikileaks hadden we nooit geweten dat onschuldige mensen bij het geringste vermoeden van het dragen van een wapen op de korrel worden genomen. Je vraagt je af of de mensen die de afgelopen dagen in Pakistan zijn bestookt door een drone wel schuldig waren of dat een overheid het zekere voor het onzekere heeft gekozen.
24-05-2012, 12:13 door Anoniem
Door Anoniem: Dat hij gehaat wordt heeft niks met zijn hacker status te maken, maar alles met zijn complete gebrek aan ethiek.

Geen ethiek? Ongecensureerd namen op het internet gooien zonder ook maar even nagedacht te hebben aan de veiligheid van die personen en hun gezinnen en familie. Dat is iets wat Wikileaks heeft gedaan en volgens diverse bronnen (Google maar, o.a. in Iran) heeft dit zeker gevolgen (moord) gehad. Wikileaks heeft met de cables keihard gefaald en dat is gewoon een feit (archief met wachtwoord is uiteindelijk zelfs gelekt!).

Had een regulier bedrijf zo gehandeld dan werd die kapot gemaakt (zie bijvoorbeeld News corp). Assange is media geil en heeft een ego probleem (zie zijn daden met die vrouwen) en het feit dat Wikileaks intern overhoop ligt/lag en is opgesplitst (o.a. vanwege Assange zijn manier van handelen en de manier hoe Wikileaks handelt).

Nee, dat deze meneer heeft ingegrepen vind ik een goede zaak. Net zoals th3j35t3r Wikileaks tijdenlang offline heeft gehaald. Dit gaf waar mogelijk nog de kans om in te grijpen (personen veilig stellen) een kans die Wikileaks nooit heeft aangeboden.

Wikileaks is een ongeleidt projectiel.
24-05-2012, 14:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-05-2012, 15:11 door Anoniem
Nee, dat deze meneer heeft ingegrepen vind ik een goede zaak. Net zoals th3j35t3r Wikileaks tijdenlang offline heeft gehaald. Dit gaf waar mogelijk nog de kans om in te grijpen (personen veilig stellen) een kans die Wikileaks nooit heeft aangeboden.

Wikileaks is een ongeleidt projectiel.[/quote]
En waarom is th3j35t3r - die wss al gedoxed" - een rechtschapen hacker? Hij hacked ook servers (zonder courtorder) om achter gegevens te komen van andere hackers.

Dat ma²akt hem toch even slecht of niet? Misschien iets te maken met welk belang hij heeft?
24-05-2012, 16:03 door golem
Door Erwin Blonk: De werkelijke onethische kant van Lamo's handelen zit in de manier waarop hij aan de informatie is gekomen. Tot aan het aangeven van Manning deed hij zich voor als iemand die aan de kant van Anonymous/WikiLeaks enzovoort stond. Dat is niet verboden en daarom des te meer onethisch.

Tja, social engineering is een veelgebruikte manier bij "hacking".
25-05-2012, 18:12 door Anoniem
Lame-OP is anders zelf ook niet vies van media beetje verhaal van de junk die pyschotic is geworden van elke dag 50 gram high-thc-pimped te roken en dan voorlichting gaat geven over de gevaren van wiet en in één vlotte beweging dan ook de grootste tegenstander is.

Furthermore lijkt het mij ook een beetje dat Lame-O er niet goed mee overweg kan dan de publieke opinie een aantal acties van Anonymous wel gegegen zijn. That hurts met zo een groot ego natuurlijk, een ego zo groot dat je zelf in een documentaire gaat zitten over how cool he must be.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.