image

Megaupload-baas wil wachtwoorden afstaan

donderdag 24 mei 2012, 07:05 door Redactie, 6 reacties

De oprichter van Megaupload heeft aangeboden de wachtwoorden van zijn versleutelde harde schijven te geven. De advocaten van Kim Dotcom hadden de rechter om kopieën van de 135 in beslag genomen harde schijven gevraagd. Dit zou namelijk helpen bij de verdediging van Dotcom. Megaupload werd in januari door de FBI offline gehaald omdat het auteursrechtelijk beschermde bestanden aanbood.

Het team achter Megaupload, dat zich in Nieuw-Zeeland bevindt, werd vervolgens door de Nieuw-Zeelandse autoriteiten gearresteerd. Sindsdien loopt er een rechtszaak.

De harde schijven die bij de inval in het huis van Dotcom waren meegenomen, zijn met wachtwoorden versleuteld. De Megaupload-baas bood aan om een onafhankelijk orgaan de harde schijven te laten onderzoeken, om te bepalen of ze relevant voor het onderzoek zijn. Het is echter de vraag of de aanklager op het aanbod van Dotcom in gaat. De FBI liet weten dat dit namelijk in strijd met de gebruikelijke procedures is.

Relevant
De harde schijven zouden pas naar de Amerikaanse autoriteiten worden gestuurd als duidelijk was of ze relevant voor het onderzoek zijn. Vandaag echter werd bekend dat FBI-agenten van alle schijven kopieën hadden gemaakt en vervolgens naar de VS waren gevlogen. Iets wat mogelijk in strijd is met toezeggingen die verdediging van Dotcom had ontvangen.

Reacties (6)
24-05-2012, 08:15 door varttaanen
Op tweakers staat een ander verhaal, dattie z'n wachtwoorden alleen wil geven nadat hij zelf toegang heeft gekregen tot de data. En dan alleen wachtwoorden voor een deel van de versleutelde data.
24-05-2012, 09:25 door Anoniem
http://torrentfreak.com/megauploads-kim-dotcom-refuses-to-give-up-passwords-120523/
24-05-2012, 10:27 door MrBil
Precies varttaanen, het artikel heeft een draai gekregen.
24-05-2012, 11:30 door Sokolum
Gek verhaal allemaal, FBI komt ff langs en kopieert dan al je HD's, vraag mij af hoe Nieuw-Zeeland dit wil verantwoorden aan hun burgers? Zou dit niet de taak zijn van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten?
24-05-2012, 11:39 door varttaanen
De FBI zijn van dat soort smeerlappen, en bovendien maken de VS geen onderscheid tussen binnenlandse en buitenlandse politiek en leggen ze iedereen hun wil op, en daar komen ze mee weg. En dat is het linke ervan.
24-05-2012, 14:52 door Anoniem
Als de Nieuw-Zeelandse rechter ballen heeft, ontslaat hij de mensen van MegaUpload van rechtsvervolging wegens het verregaande wangedrag van de amerikanen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.