image

Politie loopt achter met aanpak High Tech Crime

dinsdag 8 oktober 2013, 12:06 door Redactie, 7 reacties

De politie loopt achter met het aantal onderzoeken op het gebied van High Tech Crime, zo blijkt uit een tussentijds overzicht. De overheid liet vorig jaar september weten dat het team High Tech Crime, dat zich bezig houdt met ernstige en ingewikkelde cybercrime, in 2013 zou worden uitgebreid.

Net als in 2012 zijn er dit jaar 33 fulltime-werknemers bijgekomen. "Als gevolg van deze uitbreiding zal het team in 2013 15 onderzoeken gaan draaien", aldus het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In 2014, wanneer het team volledig inzetbaar is, worden dat 20 onderzoeken.

Doelstelling

Wat betreft de 15 onderzoeken ligt de politie nog niet op schema, zo blijkt uit de Korpsmonitorset. "Deze onderzoeken zijn inmiddels grotendeels opgestart en er wordt hard gewerkt aan uitbreiding van de capaciteit voor de aanpak van High Tech Crime. De doelstelling van 15 grote onderzoeken gaat daarmee aan het eind van het jaar worden gerealiseerd", zo laat de politie vandaag weten.

Image

Reacties (7)
08-10-2013, 12:27 door [Account Verwijderd]
Succes,

Wel even een reminder, deze technieken gaan snel, voor ambtelijke begrippen heeeeeeeeeeeeel snel,
dus misschien is het een idee om het aantal fulltime-werknemers minimaal te verdubbelen.
08-10-2013, 13:01 door WhizzMan
Door iNeo: Succes,

Wel even een reminder, deze technieken gaan snel, voor ambtelijke begrippen heeeeeeeeeeeeel snel,
dus misschien is het een idee om het aantal fulltime-werknemers minimaal te verdubbelen.

Je kan niet zomaar twee keer zoveel mensen in zo'n team zetten. Omdat er een grote inwerkperiode nodig is en de mensen die anderen moeten inwerken ook zaken moeten draaien, is de snelheid waarmee zo'n team uit te breiden is niet onbeperkt. Ik denk dat we er van uit moeten gaan dat ze zo hard gaan als mogelijk en dat het aantal mensen in het team niet door centjes beperkt is, maar door de snelheid waarmee mensen ingewerkt kunnen worden.
08-10-2013, 13:11 door Anoniem
Niet alleen inwerken. Wat dacht je van testen en de screening?
Daar gaat ook allemaal tijd in zitten.
Als ik de cijfers hier zie ga ik er van uit dat de mensen die zijn aangenomen na de laatste cyberchallenge (miss monitropa) nog niet zijn ingezet.
08-10-2013, 15:19 door Anoniem
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8phTlZyBKZA#t=324


Even een quote van de laatste challenge
09-10-2013, 00:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Niet alleen inwerken. Wat dacht je van testen en de screening? Daar gaat ook allemaal tijd in zitten.

Ik doe klusjes voor de MIVD en de AIVD (destijds BVD) sinds 1989. Ze doen iedere paar jaar een volledige, verse screening. Ja, dat kost tijd. Ja, dat is op het eerste gezicht best overbodig. Maar, ik snap best waarom ze dat doen. Denk er maar even rustig over na. Je ziet vanzelf waarom, na een tijdje.

Whizzman: W1bbl3
09-10-2013, 10:14 door Anoniem
Ik las dat er nog 80 banen bij zou komen voor THTC dus ze proberen het wel in te lopen.
Zonder geld en mankracht kan je niet zo veel.
13-10-2013, 23:33 door Anoniem
Als ICT'er met passie voor security, zowel professioneel als hobbymatig, en met oog voor de zwakste schakel, de mens, heb k mijn jarenlange ervaring en diepgaande technische kennis tegen bodemprijs aangeboden maar daar was toch kennelijk geen behoefte aan. En zo zijn er nog wel tientallen deskundige bankzitters, die de politie gemakkelijk zouden kunnen ontlasten. . Gemiste kans.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.