image

62.000 euro boete voor valse Angry Birds app

donderdag 24 mei 2012, 16:49 door Redactie, 1 reacties

Een bedrijf dat een geïnfecteerde versie van het populaire spel Angry Birds verspreidde, heeft een boete van 62.000 euro gekregen en moet alle slachtoffers binnen drie maanden terugbetalen. Op verschillende marktplaatsen werden de valse applicaties aangeboden. Het ging om spellen als Angry Birds, Assassins Creed en Cut the Rope. Zodra een slachtoffer het 'gratis' spel probeerde te openen, werd er 19 euro in rekening gebracht.

Kosten
De malware in de valse apps blokkeerde sms-berichten die de gebruiker lieten weten dat er geld in rekening was gebracht. Pas als gebruikers hun maandelijkse rekening ontvingen zagen ze de frauduleuze kosten. De apps met de RuFraud malware werden zo'n 14.000 keer wereldwijd gedownload.

De Britse telecomwaakhond PhonepayPlus onderzocht de fraude en ondernam stappen tegen de aanbieder, A1 Agregator Limited, dat verantwoordelijk was voor het betalingssysteem waardoor de malware bij slachtoffers kosten in rekening kon brengen. Het bedrijf moet alle slachtoffers vergoeden, ook degenen die geen aangifte deden.

Reacties (1)
25-05-2012, 06:58 door Anoniem
"Het bedrijf moet alle slachtoffers vergoeden, ook degenen die geen aangifte deden"

Kijk, dat zijn tenminste uitspraken. Niet het slachtoffer lastigvallen met procedures maar meteen iedereen schadeloos stellen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.