image

Man verdacht van online misbruik van 300 kinderen

woensdag 9 oktober 2013, 09:26 door Redactie, 0 reacties

In mei is een een 48-jarige man uit Cuijk aangehouden die ervan wordt verdacht ongeveer 300 meisjes uit het hele land via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf voor de webcam, zo laat het Openbaar Ministerie vandaag weten.

In enkele gevallen kwam het ook tot fysieke seksueel contact. Uit onderzoek blijkt dat de man mogelijk gedurende acht jaar ongeveer 300 meisjes via internet, met name chatboxen, heeft benaderd met seksueel getinte verzoeken. Hij beschikte over verschillende e-mailaccounts en zou gebruik hebben gemaakt van andere identiteiten en nicknames.

Aangifte

De man haalde de meisjes over om seksuele handelingen met zichzelf te verrichten voor de webcam. Van deze handelingen maakte hij opnames. In 11 gevallen maakte hij ook fysieke afspraken met meisjes. Van de drie meisjes die aangifte hebben gedaan is bekend dat het fysieke contact plaatsvond in de woning van verdachte.

Ook van het fysieke seksueel contact zijn beeldopnames gemaakt. Er is tot op heden in het onderzoek niet gebleken dat de man deze beelden en filmpjes verspreidde. Inmiddels zijn de andere acht meisjes door de politie benaderd. Het is op dit moment nog niet bekend of zij aangifte gaan doen.

Beeldmateriaal

De Politie Noord-Nederland kwam de man uit Cuijk op het spoor nadat de politie de publiciteit had gezocht in een vermissingszaak. Het meisje werd na een tip van een getuige bij de verdachte in de auto aangetroffen. Daarop is de verdachte aangehouden. Na zijn aanhouding heeft de politie de computers, een mobiele telefoon en andere gegevensdragers van de verdachte in beslag genomen.

De recherche trof op zijn computers beeldmateriaal aan in de vorm van filmpjes en foto's waarop te zien is dat minderjarige meisjes seksuele handelingen met zichzelf pleegden. Zo werden ruim 26.000 filmpjes en 144.000 afbeeldingen en een grote hoeveelheid chatgesprekken gevonden.

Identificatiemerken

Inmiddels zijn zo goed als alle beelden en filmpjes bekeken. Gebleken is dat niet alle foto's en filmpjes goede identificatiekenmerken bevatten. De zedenrecherche van de politie Eenheid Noord-Nederland heeft tot nu toe 65 meisjes kunnen identificeren. Volgens het OM kan dit aantal nog oplopen omdat het identificatieproces nog loopt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.