image

Britse minister: computervirus wapen van de toekomst

dinsdag 8 oktober 2013, 15:44 door Redactie, 4 reacties

Toekomstige oorlogen worden met computervirussen en niet met tanks uitgevochten, zo beweert de Britse minister van Defensie, Philip Hammond. Op dit moment wordt in Groot-Brittannië een nieuwe "cyberstrikeforce" opgericht die 500 miljoen pond kost.

Het legeronderdeel zal zich onder andere met offensieve operaties gaan bezighouden. Hammond laat tegenover de Daily Mail weten dat Groot-Brittannië het eerste land ter wereld is die de offensieve mogelijkheden voor het uitvoeren van cyberaanvallen zal openbaar maken. De inzet van cyber is volgens de Defensieminister de grootste militaire revolutie sinds tanks de cavaleriebrigades in de Eerste Wereldoorlog vervingen.

Laptopleger

Toekomstige oorlogen worden eerder door 'IT geeks' uitgevochten dan soldaten die door de straten marcheren, aldus Hammond. "Steeds vaker draait moderne oorlogsvoering om mensen die in bunkers voor computerschermen zitten, of het nu om op afstand bestuurde vliegtuigen gaat of cyberwapens." Het 'laptopleger' kan volgens de minister via klinische cyberaanvallen vijandelijke communicatie, nucleaire en chemische wapens, maar ook vliegtuigen en andere hardware uitschakelen.

"Door het hebben van offensieve mogelijkheden schrik je mensen af. We zullen in Groot-Brittannië de mogelijkheden voor cyberaanvallen ontwikkelen, zodat we terug kunnen slaan tegen de vijanden die ons in cyberspace aanvallen." Hammond plaatst cyber als een belangrijke militaire activiteit naast land, zee, lucht en ruimte. "Onze commandanten kunnen in toekomstige conflicten cyberwapens naast conventionele wapens inzetten."

Reacties (4)
08-10-2013, 16:34 door john west
Offensieve operaties,dus niet louter verdedigen.

Ze creëren vijanden,waanzin om op zo'n manier geld te verdienen en uit te geven.
08-10-2013, 16:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-10-2013, 18:20 door johanw
Die oorlog is al begonnen door de USA en Israel met Stuxnet.
09-10-2013, 09:47 door SynC
"Door het hebben van offensieve mogelijkheden schrik je mensen af. We zullen in Groot-Brittannië de mogelijkheden voor cyberaanvallen ontwikkelen, zodat we terug kunnen slaan tegen de vijanden die ons in cyberspace aanvallen."

Als je terug wilt slaan, moet je wel weten dat ze in je Cyberspace zitten!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.