image

Europol bevestigt arrestatie Blackhole-auteur

dinsdag 8 oktober 2013, 15:55 door Redactie, 2 reacties

Europol heeft bevestigd dat de auteur van de beruchte Blackhole-exploitkit inderdaad is opgepakt zoals gisteren en vandaag al werd gezegd. "Het is waar, we hebben wat informatie, maar meer kan ik niet zeggen", zegt Troels Oerting van het Europese Cybercrime Centrum tegenover TechWeek Europe.

Het Europese Cybercrime Centrum is onderdeel van Europol. De Blackhole-exploitkit (door Microsoft Blacole genoemd) is één van de meest gebruikte toolkits door cybercriminelen voor het infecteren van internetgebruikers. De arrestatie door de Russische autoriteiten kan volgens experts dan ook grote gevolgen voor het cybercrimelandschap hebben.

"Dit is een welkome overwinning voor internetgebruikers", aldus Carl Leonard van Websense. Hij waarschuwt echter dat er nog steeds veel computers zijn die via Blackhole besmet zijn geraakt, voor wie de arrestatie weinig uitmaakt. Vorig jaar detecteerde Microsoft zo'n 11 miljoen aanvallen die via de Blackhole-exploitkit waren uitgevoerd.

Image

Reacties (2)
08-10-2013, 18:21 door johanw
Wat heeft hij nou eigenlijk gedaan wat niet mag? Alleen die software geschreven? Zolang hij zelf geen systemen besmet heeft zie ik het probleem eigenlijk niet zo.
09-10-2013, 09:05 door Anoniem
"Wat heeft hij nou eigenlijk gedaan wat niet mag? Alleen die software geschreven? Zolang hij zelf geen systemen besmet heeft zie ik het probleem eigenlijk niet zo."

Je ziet het probleem niet wanneer mensen crimeware ontwikkelingen, commercieel aanbieden, en daarbij bewust meewerken aan het plegen van misdrijven ? Wanneer je crimeware maakt kan je je moeilijk verbergen achter het excuus dat je niet wist dat je klanten deze tools crimineel gaan inzetten, en dan is er sprake van juridische aansprakelijkheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.