image

Gartner voorspelt zelflerende computers in 2017

dinsdag 8 oktober 2013, 16:32 door Redactie, 3 reacties

Over vier jaar zal tien procent van de computers niet bezig zijn om gegevens te verwerken, maar met leren. Dat voorspelt marktvorser Gartner. Volgend jaar zou het aantal applicaties dat van diepe neurale netwerkalgoritmes gebruik maakt om spraak te herkennen zelfs moeten verdubbelen.

De steeds slimmer wordende computer kan volgens Gartner de carrière van kenniswerkers zowel positief als negatief beïnvloeden. In eerste instantie zal het gebruik van virtuele persoonlijke assistentes binnen bedrijven sneller groeien dan het gebruik van de iPad deed.

Door het gebruik van complexe algoritmes en zelflerende computers stelt de marktvorser dat zelfs de kwaliteit van leven zal toenemen, doordat de maatschappij meer bruikbare informatie uit de grote hoeveelheden ongestructureerde data uit het internet kan halen.

Toekomst

In 2020 hebben de slimme computers echter een negatieve invloed op de carrière van kenniswerkers. De machines zullen zich dan autonoom gedragen en zich aan hun omgeving aanpassen. "Ze leren van resultaten, creëren hun eigen regels en zoeken naar of vragen om aanvullende gegevens om hypotheses te testen", zo laat Gartner weten.

Machines zullen ook in staat zijn om nieuwe situaties te detecteren en kunnen vaker sneller en nauwkeuriger reageren dan mensen. IT-professionals moeten volgens de marktvorser beseffen dat slimme machines een competitief voordeel kunnen opleveren, alsmede geheel nieuwe markten kunnen aanboren.

Reacties (3)
08-10-2013, 18:09 door Anoniem
Misschien zou het wel eens een goed idee zijn om een uitgebreide analyse te maken van de uitspraken van
"marktvorser Gartner"? Die lui zitten al zo lang in het vak dat het toch vrij simpel moet zijn om overzichten te
maken van hun in het verleden gedane voorspellingen en de realiteit. Volgens mij komt er zelden of nooit iets
uit van wat die lui roepen, maar ze blijven maar geciteerd worden.
08-10-2013, 18:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-10-2013, 10:04
[Verwijderd]
09-10-2013, 12:02 door Anoniem
*kuch* skynet *kuch*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.