image

Mozilla kondigt nieuwe lancering Firefox-smartphone aan

woensdag 9 oktober 2013, 11:21 door Redactie, 0 reacties

Smartphones met het Firefox OS zullen binnenkort in meer landen te koop zijn, zo laat Mozilla weten. Op dit moment zijn de toestellen alleen in Spanje, Colombia, Venezuela en Polen verkrijgbaar. Volgens Telefónica, dat de telefoon in de Spaanstalige landen aanbiedt, is Firefox OS een groot succes.

"Deze eerste lancering van Firefox OS in Spanje, Colombia en Venezuela, heeft onze verwachtingen overtroffen", zegt Yotam Ben-Ami, directeur Open Web Devices bij Telefónica. De telecomprovider gaat de Firefox-smartphone de komende tijd ook in Brazilië en drie landen in Latijns-Amerika uitrollen.

Europa

T-Mobile, dat het toestel in Polen lanceerde, zegt dat het apparaat binnenkort ook in Duitsland, Griekenland en Hongarije verkrijgbaar zal zijn. Ook telecomaanbieder Telenor zegt Firefox OS voor het einde van dit jaar in Hongarije te gaan uitrollen, alsmede in Servië en Montenegro.

Volgens Mozilla onderscheidt Firefox OS zich door het open karakter en de toegankelijkheid voor beginnende smartphone-gebruikers. "We blijven Firefox OS verbeteren om de beste ervaring te bieden voor het grote aantal mensen wereldwijd dat voor het eerst een smartphone koopt", zo laat Jay Sullivan weten, Mozilla Chief Operating Officer. Op dit moment zou slechts 21% van alle mobiele bellers over een smartphone beschikken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.