image

Hackers onthullen nieuwe jailbreak voor iOS 5.1.1

vrijdag 25 mei 2012, 14:28 door Redactie, 1 reacties

Hackers zijn er weer in geslaagd om Apple's beveiliging te kraken en een 'untethered jailbreak' voor bijna alle iPhones, iPods en iPads met iOS 5.1.1 uit te brengen. Dat is net op de Hack in the Box conferentie in Amsterdam bekend geworden. Het gerucht van een untethered jailbreak ging al enige dagen rond, maar zou gisterenavond al op Twitter zijn bevestigd. Nu laten de onderzoekers weten dat de jailbreak voor iedereen gereed is.

Een untethered jailbreak is een type jailbreak waarbij het niet is vereist om het toestel te rebooten met een verbinding naar een extern apparaat dat code op het toestel kan uitvoeren. Via de jailbreak kunnen eigenaren van een Apple-apparaat ook software installeren die niet door Apple is goedgekeurd.

Dream Team
De jailbreak is het werk van het “iOS Jailbreak Dream Team”, een mix van leden van het Chronic Dev Team en het iPhone Dev Team. Het is echter zeer waarschijnlijk dat Apple het gebruikte lek snel zal patchen. "iOS-lekken zijn steeds lastiger te vinden en Apple weet ze steeds sneller te patchen", aldus de onderzoekers tijdens een lezing die in de ochtend plaatsvond.

"Bij elke nieuwe release moeten we weer vanaf het begin starten, omdat Apple al onze wegen heeft afgesloten, wat een grote uitdaging is." De jailbreak is voor iedereen te downloaden, zodra de server van het Dream Team online komt. Door nog onbekende reden was die niet online, tot groot gelach van het publiek in de zaal.

Update 16:20
De website met de jailbreak is inmiddels weer online.

Reacties (1)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.