image

Einde Windows XP helpt pc-verkoop in VS en Japan

donderdag 10 oktober 2013, 11:35 door Redactie, 0 reacties

De wereldwijde verkoop van pc's is in het derde kwartaal van dit jaar flink gedaald, maar het naderende einde van Windows XP blijkt in Japan en de Verenigde Staten voor enige verlichting te zorgen. Volgens martkvorser Gartner namen de wereldwijde pc-verkopen in het derde kwartaal met 8,6% af.

Onderzoeksbureau IDC houdt het op een krimp van 7,6%. Toch zijn er grote verschillen in de verschillende markten. "De Verenigde Staten presteerden beter dan veel andere regio's waarbij de groei onder de 0% stabiliseerde. Continue upgrades van Windows XP stimuleerden de verkoop, met name in het commerciële desktopsegment", zeg onderzoeksanalist Rajani Sing. Veel Amerikaanse Windows XP-gebruikers blijken naar Windows 7 te migreren in plaats van Windows 8.

Ook de pc-markt in Japan presteerde beter dan verwacht, wat mede door het naderende einde van Windows XP wordt veroorzaakt, aldus IDC. Het besturingssysteem wordt vanaf april volgend jaar niet meer ondersteund, wat vooral bij veel bedrijven die Windows XP gebruiken reden is om te migreren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.