image

NSA geeft tips voor beveiligen iPhone en iPad

vrijdag 11 oktober 2013, 10:44 door Redactie, 2 reacties

Voor eigenaren van een iPhone of iPad die hun toestel willen beveiligen zijn er verschillende handleidingen en tips te vinden, onder andere van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. De NSA publiceerde vorig jaar een PDF met aanbevelingen voor persoonlijk beheerde iPhones en iPads.

Als eerste wordt geadviseerd om fysieke controle over het toestel te houden. "De beste beveiliging tegen fysieke aanvallen is ervoor zorgen dat je iOS-toestel nooit in verkeerde handen valt", aldus de inlichtingendienst. Daarnaast wordt geadviseerd om de laatste updates te installeren en het toestel niet te jailbreaken. Daarmee zou de veiligheid van het systeem drastisch afnemen omdat de controle van digitale handtekeningen wordt uitgeschakeld.

"Het jailbreaken van een iPhone of iPad maakt het leven van een aanvaller een stuk eenvoudiger", zo gaat de NSA verder. Ook volgen er bekende adviezen zoals het inschakelen van een auto-lock en Passcode lock, het niet verbinden met onbetrouwbare wifi-netwerken, het uitschakelen van Bluetooth en locatiediensten en het extra beveiligen van Safari.

Tips voor iOS7

Sinds de tips van de NSA verschenen zijn er verschillende nieuwe iOS-versies verschenen. De Benchmark Divisie van het Center for Internet Security heeft een veel uitgebreidere handleiding gepubliceerd voor het beveiligen van toestellen met iOS7, waaronder de iPhone 5C en 5S. De adviezen zijn in principe voor iedereen bedoeld die zijn toestel wil beveiligen.

Het 60 pagina's tellende document behandelt zaken als het verbieden van eenvoudige passcodes, het uitschakelen van Touch ID, AirDrop, wifi, VPN, Bluetooth en Persoonlijke Hotspots als die niet gebruikt worden. Het niet automatisch verbinden met wifi-netwerken, het uitschakelen van JavaScript in Safari en nog verschillende andere zaken voor wachtwoorden, mail en het systeem zelf.

Reacties (2)
11-10-2013, 10:48 door Factionwars
NSA: "De beste beveiliging tegen fysieke aanvallen is ervoor zorgen dat je iOS-toestel nooit in verkeerde handen valt" Dan zorgen wij voor de rest van je data.
11-10-2013, 11:54 door Anoniem
" fysieke controle over het toestel te houden" .. voelt voor u veilig en wij kunnen toch wel online bij uw data.

"de laatste updates te installeren" .. Om er zeker van te zijn dat het toestel is vorzien van onze meest up-to-date backdoors.

"het toestel niet te jailbreaken" ... jailbreaks zorgen er soms voor dat wij niet het volledig beheer over prism-plugins hebben

"auto-lock en Passcode lock" .. wij hebben al uw info al .. we hebben liever niet dat anderen er ook bij kunnen.

"verbinden met onbetrouwbare wifi-netwerken" ... u loopt risico dat wij u minder makkelijk kunen tracken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.