image

Kaspersky: Die Hard 4.0 handboek voor cyberterrorist

maandag 28 mei 2012, 17:53 door Redactie, 12 reacties

Over een aantal jaar kunnen de scenario's in Die Hard 4.0 zomaar werkelijkheid worden, waarschuwt Eugene Kaspersky van het gelijknamige anti-virusbedrijf. "Ik heb de film twintig minuten gekeken, heb hem op pauze gezet, pakte een sigaret en een glas whiskey. Ik vond het beangstigend, ze hadden het over echte scenario's. Het was net een handleiding voor cyberterroristen. Ik haat die film", aldus de Russische virusbestrijder.

Doos van Pandora
De potentiële dreiging van cyberterroristen bestaat volgens Kaspersky al voordat de Hollywoodfilm verscheen, toch wilde hij hier destijds niets over zeggen. "Het was verboden in mijn bedrijf om het aan journalisten uit te leggen, omdat ik niet de doos van Pandora wilde openen. Ik wilde mensen niet laten denken dat ik mijn geld met paniekzaaierij verdien. En ik wilde niet dat de 'bad guys' van deze ideeën zouden leren."

Kaspersky vindt dat de beveiliging van SCADA-systemen hogere prioriteit verdient, maar erkent dat vanwege de hoge kosten en lange tijdsduur, het onwaarschijnlijk is dat er iets op de korte termijn zal veranderen.

Reacties (12)
28-05-2012, 18:24 door Fwiffo
Een andere conclusie kan zijn dat je niet dit soort films moet kijken als je sterke drank aan het nuttigen bent. Heb de film verder niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen (het realisme ervan).
28-05-2012, 18:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2012, 21:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2012, 21:51 door Army
Door Hugo: Conclusie: Eugene Kaspersky is een idioot.
Kan je dat onderbouwen? En ja de film gaat wat ver op sommige punten, maar mensen willen wat leuks zien. Helaas is de kern van de film daardoor niet minder waar. Er zijn gewoon veel problemen met ontwerpen en implementaties, en er wordt gewoon niet geleerd. Dat moet ik wel toegeven, want op een gegeven moment moet je wel structureel iets gaan veranderen en moet je er in het openbaar over praten.

DHS heeft dat oa begrepen door al jaren preventief software waar het Internet is gebouwd te scannen en resultaten aan de ontwikkelaars te geven. Alleen een summary van de bevindingen wordt aan het publiek getoond om te laten zien welke software minder bekende fouten bevat dan andere. Dit geeft ook aan hoe belangrijk het is om de broncode te kunnen inzien, want anders blijft het een blackbox. Ik vraag me ook serieus af of van alle systemen die nu zijn ingezet nog wel broncode is of dat de broncode nog kan worden omgezet naar iets bruikbaars.

Is Eugene een idioot? Nee, niet echt, maar het oorspronkelijke artikel is beter dan deze samenvatting. Ik zou bijna willen zeggen dat de redactie wat beter zijn werk moet doen. De artikelen beginnen een steeds vaker een hoog De Telegraaf gehalte te krijgen helaas.
28-05-2012, 23:23 door Skizmo
O... kijk mij nou. Ik verkoop software en ik ben bang. Weet je wat, ipv van te twitteren schrijf ik er wel een lulverhaal over.
29-05-2012, 00:14 door KwukDuck
Die film is ook pas ooooh uh 5 jaar oud?
29-05-2012, 08:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-05-2012, 09:22 door spatieman
snel iedere film verbieden, want het zou een crimineel tot denken zetten.
29-05-2012, 09:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-05-2012, 09:53 door sloepie
Die film is al 5 jaar oud en, omdat hij zich er zo'n zorgen over maakt, vestigt hij er daarom nu maar even extra de aandacht op, terwijl de meeste mensen die film al lang en breed vergeten zijn. Wat een idioot.

Of bedoelt hij dat we dit soort films maar gewoon moeten verbieden in belang van de "staatsveiligheid". En alle films daarom vooraf maar moeten worden gescreend?
29-05-2012, 10:04 door john west
Live Free or Die Hard een film fantasie,zoals Jules Verne zijn boek over reis naar de Maan.

Eugene Kaspersky is geen idioot,maar iemand die ziet wat er misschien kan gebeuren.

Ontkennen van digitale criminaliteit en de toekomstige mogelijkheden is dom.

Software is te fraude gevoelig,beter is het in hardware te bakken,zonder de mogelijkheid tot manipulatie.
Hardware is beter te testen.

Virus, Malware,en flame- virus hebben dan geen schijn van kans meer, probleem opgelost.
30-05-2012, 01:32 door Anoniem
Over een aantal jaar kunnen de scenario's in Big Brother zomaar werkelijkheid worden, waarschuwt George Orwell van de gelijknamige auteur van 1984. "Ik heb de film twintig minuten gekeken, heb hem op pauze gezet, pakte een sigaret en een glas whiskey. Ik vond het beangstigend, ze hadden het over echte scenario's. Het was net een handleiding voor een alleswetende repressieve overheid. Ik haat die film", aldus de schrijver.

En dan te bedenken dat in een land met 17 miljoen inwoners per dag meer telefoongesprekken worden afgetapt dan in een land met zo'n 300 miljoen inwoners in een heel jaar!

Maar in een maatschappij die hele kerncentrales aan het internet hangt zodat de operators dan kunnen thuiswerken omdat dat politiek wenselijk is heeft de man wel op z'n minst een beetje gelijk. Het geeft meteen aan dat de Iraniers zo dom als wat zijn wanneer ze een ultrageheim kernwapenprogramma aan het internet hangen zodat het eerste de beste scriptkiddie uit het NOS-journaal die al met de muis kan klikken de intelligentie toegeschreven kan worden dit te kunnen saboteren.

Per slot van rekening bestond de potentiële dreiging van de Trojanen al voordat de Hollywoodfilm over het Paard van Troje verscheen.

Is die man lid van Stichting Open Deur ofzo?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.