Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

hoe windows herinstallatie windows zonder recovery-partitie ?

13-10-2013, 18:36 door Anoniem, 5 reacties
Hallo,ik heb een Acer laptop waarop ik mn windows wil herinstalleren wegens vermoeden malware.Ik wil hiervoor NIET de al op de pc aanwezige recovery-partitie gebruiken,vanwege evt. besmetting van/in die recovery-partitie.Ik heb vd fabrikant een disk ontvangen met daarop de oorspronkelijke windows vista 32 bits software.Ik heb ook nog een schijf met daarop een upgrade naar Windows 7.Die wil ik ook nog gaan uitvoeren.Maar hoe moet ik bij het installeren van windows vista de ingebouwde recovery-partitie omzeilen/uitschakelen/verwijderen zodat ik de windows vista cd kan gebruiken die ik heb aangeschaft via Acer?
Reacties (5)
13-10-2013, 21:17 door Anoniem
niet voor dit topic, maar misschien kan je de "upgrade" als gewone nieuwe instalatie doen... Ik heb het zelfde met een sony vista laptop met win7 upgrade... maar die kan ik gewoon als nieuwe install gebruiken... zorg dat je alle partities verwijderd, je hoeft geen nieuwe aan te maken, dat doet win7 vanzelf.... suc6
14-10-2013, 01:37 door Anoniem
Je krijgt tijdens het kiezen van de installatie-partitie de mogelijkheid om deze partities aan te passen, uit m'n hoofd meen ik met "F8" of zoiets. Gewoon alle partities verwijderen, en indien gewenst opnieuw toewijzen. Heb je gelijk een paar GB meer bruikbare ruimte.

Vergeet niet om alle drivers van je chipset / videokaart / netwerkkaart etc. VAN TEVOREN TE DOWNLOADEN en in ook in die volgorde te installeren. Dan zou ikzelf eerst alles updaten, voor je een AV installeert, mits je achter een ziggo-bakkie zit of iets dergelijks. Scheelt veel tijd.

Na de Win-upgrade je AV installeren, alles nog een keer nalopen, EN DAN EEN GOEDE BACK-UP MAKEN, dat scheelt echt enorm veel tijd als je ooit nog een her-installatie moet doen.


Succes.
19-10-2013, 04:32 door Ilja. _V V
Gewoon de Windowsw CD/DvD opstarten, ProductID staat achterop/zijkant van de lap/desk-top...
19-10-2013, 08:55 door Anoniem
Door Ilja. _V V: Gewoon de Windowsw CD/DvD opstarten, ProductID staat achterop/zijkant van de lap/desk-top...

Dan zou ik toch eerst de malware verwijderen. Je kan naar Nucia Security forum gaan als het niet lukt. Daar zitten experts die je belangeloos zullen helpen. Ze hebben mij geholpen om 3 rootkits te verwijderen. En mijn PC draait weer als een zonnetje.

http://www.nucia.eu/forum/forum.php
19-10-2013, 18:37 door Anoniem
"Anoniem 14-10-2013, 01:37"'s antwoord is gewoon goed op een puntje na.

[F8] is voor de menu's met safe mode. In dit geval wil [Shift]+[F10] hebben voor een shell.

Kortom:
Boot van DVD.
[Shift]+[F10] voor een shell
"diskpart", "list disk" "select disk X" (waarschijnlijk disk 0).
"clean" (alles van de disk wissen, inclusief virussen).
"create partition primary" (Maakt een enkele nieuwe partitie aan).

Herinstalleer Vista en selecteer de al bestaande (schone) partitie. Upgrade naar win7. Alles zoals al door de post van 1:37 beschreven.

(damn, lastig twee "anoniem"'s. Mischien toch maar eens een account aanmaken.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.