image

Intego beste virusscanner voor Mac OS X

dinsdag 15 oktober 2013, 13:17 door Redactie, 2 reacties

De virusscanner van Intego biedt de beste bescherming voor Mac-gebruikers, zo blijkt uit een uitgebreide test van Security Spread. De test bestond uit 332 malware-exemplaren en 64 sporen van kwaadaardige software op verschillende locaties van het besturingssysteem.

Van de 37 geteste beveiligingsprogramma's wisten alleen Intego VirusBarrier 2013 10.7 en Panda Antivirus 1.6 alle 332 malware-exemplaren te detecteren. De software van Panda wordt echter niet meer aangeboden. Dat geldt ook voor de nummer drie van de lijst, Intego VirusBarrier X6. De nummers vier tot en met negen zijn allemaal gratis virusscanners, waarbij VirusBarrier Express de beste score van de gratis programma's weet neer te zetten, door 318 van de 332 (95.8%) exemplaren te detecteren.

XProtect

De in Mac OS X ingebouwde beveiliging File Quarantine en XProtect gelden niet als een volwaardige virusscanner, maar werden wel getest. In totaal wist de ingebouwde beveiliging 21 van de 332 (6,3%) exemplaren te detecteren. Volgens Security Spread biedt XProtect nauwelijks bescherming, omdat Apple er soms weken doet om bepaalde malware te blokkeren.

Security Spread merkt verder op dat er meer exemplaren van Mac-malware zijn, maar dat de test alle grote malware-families bevat en het weinig zin heeft om van elke familie tientallen exemplaren toe te voegen. "Als een product de meeste exemplaren in deze test niet detecteert, is het veilig om aan te nemen dat de andere 50 exemplaren van die familie ook niet worden gedetecteerd."

Reacties (2)
15-10-2013, 17:01 door Anoniem
Klopt helemaal. Heb dit van http://www.securefix.nl/index.php/mac

Internet Security Barrier X6 is het enige programma voor de Mac dat volledige malwarebeveiliging biedt, naast voorzieningen als een firewall, netwerkbeveiliging, anti-phishing, anti-spyware en meer.
16-12-2013, 13:38 door Anoniem
Hoe kom je dan aan een activatiecode? De groene BUY knoppen op de website van INTEGO werken niet. Ik heb alleen maar een trial versie kunnen downloaden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.