image

'80% smartphones gebruikt geen virusscanner'

dinsdag 15 oktober 2013, 13:43 door Redactie, 3 reacties

Tachtig procent van de smartphones is niet beschermd tegen malware, zo beweren onderzoekers van Juniper Research. De reden dat consumenten beveiligingssoftware links laten liggen wordt mede veroorzaakt door een gebrek aan kennis over online aanvallen, aldus de onderzoekers.

Daarnaast zouden consumenten vinden dat de prijs van mobiele beveiligingssoftware buitensporig hoog is. Toch verwacht Juniper Research in de komende vijf jaar een verschuiving. In 2018 zouden namelijk 1,3 miljard tablets en smartphones over beveiligingssoftware beschikken.

Balans

Ondanks de populariteit van de gratis beveiligingssoftware is er volgens de onderzoekers nog voldoende ruimte voor mobiele beveiligingsleveranciers om inkomsten via deze markt te genereren. Daarbij is het wel belangrijk dat zowel fabrikanten als beveiligingsleveranciers een balans tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid vinden, zo adviseren de onderzoekers.

Onlangs liet Google nog weten dat malware nauwelijks een probleem voor Android is en dat slechts een zeer klein percentage van de Android-apps kwaadaardig is. Ook uit recent gepubliceerd onderzoek van het Georgia Institute of Technology en beveiligingsbedrijf Damballa blijkt dat besmette Android-toestellen nauwelijks voorkomen. Van de ruim 380 miljoen geanalyseerde Android-toestellen bleken er slechts 3492 malware te bevatten, oftewel minder dan 0,0009%.

Reacties (3)
15-10-2013, 14:56 door Anoniem
Nou ja dat zijn er toch 3492 besmette toestellen teveel.Men vergeet weleens dat deze toestellen ook weer andere toestellen kunnen besmetten.Een smsje,whatsappje,een mmsje,een mailtje,een foto vanaf een besmet toestel kan een ander toestel besmetten.Niet alleen je financieele veiligheid wordt bedreigt,maar ook je totale privacy.Men kan alles zien wat je doet,je gesprekken afluisteren,je smsjes,mmsjes,e-mailtjes en whats app berichten lezen,je foto's zien en niet alleen zien ook voor henzelf kopieeren en ze kunnen jouw foto's vervolgens verwijderen van je toestel.Ze kunnen je volgen via de gps functie op je smartphone. Ze kunnen niet alleen delen of mogelijk alles op je smartphone wipen,maar ook van alles toevoegen.En ze kunnen je toestel ook fysiek,dus via software ook qua hardware manipuleren:bijv. je navigatiestickje werkt niet meer,of je virtueel toetsenbord doet raar of werkt helemaal niet meer (zeker lastig als je geen fysiek toetsenbord meer hebt op t apparaat).Met een beetje pech kun je een dure smartphone van 600 of 700 euro zo de vuilnisbak ingooien.En dat omdat de smartphone-eigenaar te lui en/of te zuinig was om mobile internet-security aan te schaffen en te installeren.Wat kost het het nou? Iets van 25-30 euro per jaar.Een mobieltjes-verzekering is duurder,en die dekt waarschijnlijk geen schade door cybercrime,alleen bij diefstal,verlies of valschade wordt er uitgekeerd.
15-10-2013, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: Nou ja dat zijn er toch 3492 besmette toestellen teveel.
Als dit de werkelijkheid is, dan is dit zeer netjes te noemen (al betwijfel ik het). Die besmette toestellen zijn dan ook hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door apps buiten de store om te installeren. Een virusscan kan alleen maar overweg met bekende virussen en malware en biedt dus geen bescherming tegen nieuwe malware. Al met al blijft het dus een lapmiddel achteraf in sommige gevallen.
De mensen die op deze manier besmet raken, kunnen ook besmet raken met een stuk traagdraaiend, antivirus pakketje erop.
15-10-2013, 16:42 door Anoniem
Door Anoniem: Men kan alles zien wat je doet,je gesprekken afluisteren,je smsjes,mmsjes,e-mailtjes en whats app berichten lezen,je foto's zien en niet alleen zien ook voor henzelf kopieeren en ze kunnen jouw foto's vervolgens verwijderen van je toestel.Ze kunnen je volgen via de gps functie op je smartphone. Ze kunnen niet alleen delen of mogelijk alles op je smartphone wipen,maar ook van alles toevoegen.En ze kunnen je toestel ook fysiek,dus via software ook qua hardware manipuleren:bijv. je navigatiestickje werkt niet meer,of je virtueel toetsenbord doet raar of werkt helemaal niet meer .


Uuuhh je moet je aluminium hoedje even rechtzetten, hij staat wat scheef denk ik
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.