image

Privacywaakhond wil Google auto's van de weg

donderdag 31 mei 2012, 11:13 door Redactie, 6 reacties

Een Amerikaanse privacywaakhond wil dat de auto's van Google die zich zonder bestuurder verplaatsen van de weg worden gehaald. Pas als er voldoende privacybeschermingen zijn ingebouwd, mag Google het project volgens Consumer Watchdog voortzetten. De non-profit organisatie heeft een brief naar de California Assembly gestuurd om de toestemming voor het project in te trekken.

"Zonder juiste regelgeving, kunnen Google auto's ongekende hoeveelheden informatie over het gebruik van deze voertuigen verzamelen. Hoe zal het worden gebruikt? Net zoals Google ons op de informatiesnelweg volgt, kan het nu ook over onze schouders op elke snel- en autoweg meekijken."

Verzameldrift
Consumer Watchdog wil dan ook dat de verzameldrift van Google wordt ingeperkt en het niet zomaar de bewegingen van burgers in kaart mag brengen. "Google beweert dat het als missie heeft om alle informatie op de wereld te organiseren en toegankelijk te maken. Als het aankomt op de eigen operaties en plannen, is het een zwarte doos. We vinden dat Google's acties laten zien dat het niet op z'n woorden te vertrouwen is."

Reacties (6)
31-05-2012, 12:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-05-2012, 12:43 door spatieman
in 2013 GOOGLE HOUSEWATCH.
in iedere woning zullen er 500 camera's worden gehangen ,zodat iedereen kan zien wie uw buurman is, en wat hij zoal doet achter gesloten deuren..
31-05-2012, 16:21 door Anoniem
Volgens mij kunnen autos met bestuurders meer informatie verzamelen dan eenzelfde zonder bestuurder. De gegevens die de computers verzamelen is in beide gevallen gelijk, maar opmerkingen van de chauffeur die hij maakt tijdens een lunch of borrel worden nergens gecontroleerd. Ze moesten eigenlijk alleen maar auto's zonder bestuurder (en bij voorkeur helemaal zonder iemand er in) moeten toestaan op de openbare weg.

Peter
31-05-2012, 16:48 door Anoniem
Wat een complete onzin, auto's met bestuurder kunnen inderdaad net zoveel informatie verzamelen. Ook mag Consumer Watchdag zelf eens naar hun eigen website gaan kijken. Ze gebruiken op hun website widges van verschillende diensten (o.a. Facebook en Google!), die kunnen ook inkijken wat de bezoeker op hun website doet.
31-05-2012, 23:49 door Anoniem
Inderdaad, Cyclomedia, is nog gevaarlijker.
Maar ach dat is voor de overheid dus is het ok ???!!!
De overheid is 1 van de meest onbetrouwbare -gedwongen- partners in uw leven.
Vertrouw -nooit- maar dan ook -nooit!- de overheid !!!
De overheid is corrupt, doortrapt en geen betrouwbare partner.
01-06-2012, 09:54 door Mysterio
Door spatieman: in 2013 GOOGLE HOUSEWATCH.
in iedere woning zullen er 500 camera's worden gehangen ,zodat iedereen kan zien wie uw buurman is, en wat hij zoal doet achter gesloten deuren..
Lijkt me leuk! Zie ik die man ook nog eens een keer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.