image

Malwarebytes lanceert gratis Android security-app

woensdag 16 oktober 2013, 10:23 door Redactie, 2 reacties

Anti-virusleverancier Malwarebytes Anti-Malware heeft een gratis security-app voor Android-toestellen gelanceerd. Volgens de virusbestrijder moet de software gebruikers tegen malware en "ongeautoriseerde surveillance" beschermen.

De app zou zo ontwikkeld zijn dat die nauwelijks impact op de prestaties van het toestel heeft en alleen over de meest noodzakelijke features beschikt om kwaadaardige software te identificeren. "Sinds computers bestaan hebben mensen manieren gevonden om ze via lekken of de gebruikers aan te vallen", zegt Malwarebytes CEO Marcin Kleczynski. "Het Androidbesturingssysteem is niet anders. Het succes bij consumenten en de openheid maken het een groot doelwit voor malwaremakers."

Malware

De security-app is van een zelfgeschreven engine voorzien die meer dan 200 malware-families en hun varianten kan herkennen. Ook scant de app andere Android-applicaties op malware en spyware en beschikt het over verschillende features om potentiële beveiligingslekken te identificeren en dichten. Het gaat dan om zaken als onbeveiligde wifi en gps-tracking.

Daarnaast is er een Privacy Manager aanwezig die in kaart brengt welke persoonlijke informatie door third-party apps wordt benaderd en legt in detail de toegangsprivileges uit, zodat de gebruiker kan zien welke apps zonder toestemming persoonlijke data gebruiken. Malwarebytes Anti-Malware Mobile is via Google Play te downloaden.

Reacties (2)
16-10-2013, 12:56 door schele
Nou... installeren maar.
16-10-2013, 17:03 door Anoniem
Door schele: Nou... installeren maar.
Door schele: Nou... installeren maar.

Ok,geinstalleerd.Ging makkelijk,en app werkt goed.Geen conflict met andere security app.

Had ook niet veel problemen verwacht,Malwarebytes gebruik ik ook op mijn pc,en doet het ook goed.Toppie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.