Privacy - Wat niemand over je mag weten

Facebook account

16-10-2013, 14:21 door Anoniem, 45 reacties
Ik heb besloten om na 2 jaar gebruik facebook mijn account te verwijderen.

Nu krijg ik de melding dat ik 2 weken bedenktijd krijg en dat mijn account dan echt verwijderd wordt.

Hoe 'echt' verwijderd is mijn account dan eigenlijk, blijft er nog jaren een profiel van mijn gegevens en foto's op de servers bewaard? Ik heb hier wel ooit van gehoord.
Reacties (45)
16-10-2013, 15:11 door Preddie
Volgens mij zijn er weinig mensen hier dit jou vraag met zekerheid kunnen beantwoorden. Wat je ze kunnen doen is onder de WBP een aanvraag indienen bij facebook om op te vragen welke gegevens ze van jou verwerken?
16-10-2013, 15:31 door Anoniem
Ben het eens met Predjuh. Goede beslissing overigens om eindelijk afscheid te nemen van FB.

Er zal altijd wel wat achterblijven op de servers van FB. Dat heb je immers aangevinkt bij het aanmaken van je account. Maar jij bent slechts 1 van de tig miljoenen mensen.

Enige tip die ik je kan meegeven is dat je voordat je account sluit, zoveel mogelijk van je foto's, berichten, likes etc. etc. zelf handmatig te verwijderen.
16-10-2013, 16:07 door Anoniem
Als je ooit besluit weer in te loggen met datzelfde emailadres en wachtwoord komt je account weer "tot leven", dit heb ik laatst nog gehad.

Hoe lang dit zo blijft is helaas niet duidelijk, maar dit was een aantal maanden verder
16-10-2013, 16:10 door Anoniem
Ik kan je wel vertellen hoe echt het verwijdert wordt... Ik krijg nog steeds mail van FB of ik deze of gene ken. (Dit is na ruim 3 jaar afsluiten van mijn FB account) De personen die genoemd worden in de mail zijn mensen die ik inderdaad ken.

Je wordt dus nooit echt verwijdert. (uiteindelijk is data verzamelen hun verdienmodel...)
16-10-2013, 17:43 door Anoniem
Misschien heb je hier iets aan??

http://www.howtoleavefacebook.com/
17-10-2013, 09:05 door Anoniem
Bedankt voor alle reacties,

Ik heb zoveel mogelijk verwijderd voordat ik mijn account heb verwijderd. Het account blijft 2 weken 'in slaapstand' en zal daarna echt verwijderd worden. Nu gebruik ik in Chrome al plugins om alle social media buttons te blokkeren zodat ik niet buiten de site's van Facebook en Twitter gevolgd kan worden.

Ik heb ooit gelezen dat je foto's nooit echt verwijderd zullen worden en blijven leven op facebook weet iemand toevallig of dit waar is. Ik kon dit niet zo snel op internet vinden.

Door Anoniem:... Je wordt dus nooit echt verwijdert. (uiteindelijk is data verzamelen hun verdienmodel...) ...

Dat weet ik, de reden voor het verwijderen is dat Facebook echt alle profielen openbaar gaat maken voor zoekmachine, wat in mijn ogen echt een gevaar is. Zeker omdat er genoeg mensen zijn die niet eens weten wat de privacy opties zijn van facebook.
17-10-2013, 09:07 door Anoniem
Er schiet me nog iets te binnen. Ik had de reactie van Predjuh over het hoofd gezien.

'' WBP '' hoe zou ik hier een beroep op kunnen doen en dan eventueel naar facebook kunnen sturen?
17-10-2013, 10:38 door NetGuardian
Goedemorgen,

Ik kan het verhaal van Anoniem hierboven bevestigen. Ook ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat facebook je account onbeperkt bewaard.

Ik had in het verleden (4 jaar terug of zo) een facebook account aangemaakt speciaal voor sommige games, gewoon simpel omdat ik al die 'troep' niet op mijn tijdlijn wil maar wel af en toe een spel wilt spelen online.
Deze account heb ik een jaar of 3 opgezegd en er is toen inderdaad door facebook aangegeven dat ik 2 weken bedenk tijd had en hierna mijn profile verwijderd zou worden.
Jaren geen spellen gespeeld maar ongeveer 6 maanden geleden dacht ik, "goh, laat ik eens een spelletje doen". Voor de grap probeerde ik in te loggen met die account gegevens en tot mijn (niet zo grote) verbazing stond er "Welkom terug *****" en alles en iedereen stond zelfs nog in de vrienden lijst en waren aardig wat berichten.

Ik weet 100% zeker dat ik het juist heb aangegeven dat het profiel weg moet. Uiteraard bewaart facebook alle info en delen ze het graag, maar ja.... uiteraard krijg je in deze wereld niks voor niks....

Mocht je op willen vragen wat FB allemaal over je weet -> http://www.europe-v-facebook.org/EN/Get_your_Data_/get_your_data_.html

Iemand heeft dat gedaan en kreeg 1222 CD's met PDF bestanden met de meest bizarre data over zichzelf!

http://www.tomsguide.com/us/Facebook-Max-Schrems-EU-Directive-Privacy-Data-Collection,news-13529.html
17-10-2013, 11:11 door Anoniem
Ik heb even gekeken, maar hij had 1222 pagina´s tellend PDF document op een cd staan.

Dat is ondanks een cd toch heel veel. !
17-10-2013, 23:00 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb besloten om na 2 jaar gebruik facebook mijn account te verwijderen.
Goed bezig!

Verder, helaas, niet alleen is zijn veel van je persoonlijke voorkeuren, vrienden, omgeving, werk, hobby's, etc. bekend bij FB, maar ook bij al hun geïnteresseerde "klanten," dus ook al is je FB account verwijderd, je data lives on...
Hoe ouder die data, hoe minder die waard wordt, en dus hoe minder aandacht hier aan gegeven wordt.
18-10-2013, 12:34 door Anoniem
Indien je afmeldt ben je direct niet meer zichtbaar, na twee weken is je account definitief de-actief.
Reken er maar op dat Facebook geen data verwijdert, het blijft dus voor altijd op hun servers staan.
18-10-2013, 12:46 door Anoniem
Met enkel je Facebook account verwijderen ben je er nog lang niet. Maar inderdaad beter nu dan nooit.
Bij 'profling' komt een hoop kijken, en er zijn genoeg partijen die dan nog genoeg over jouw weten, en deze data dan weer door verkopen. Heb je toevallig ook een meerdere Google accounts? Verwijder die dan ook maar gelijk, want Google is zeker net zo erg als Facebook. De meeste mensen denken dat Gmail en Google gratis, wat in princiepe ook wel zo is zolang
er maar geen geld van je echte rekening word afgeschreven toch? Maar denk eens verder, wat als jij Gmail zou zijn, zou jij
al de mensen die zouden registeren 4 Gigabyte zouden kunnen leveren? Je moest om te beginnen al een paar duizend harde schijven moeten aanschaffen om hun mail op op te kunnen slaan, wat jouw dus euro's gaat kosten. Dus je begrijpt
nu misschien dat Gmail (Google) daar iets voor terug wil, en dat is jouw data. Alleen vertellen ze dat niet echt aan jouw.
Jij en al die anderen zijn dus het product waar zij achter jouw rug geld aan verdienen. De meeste ISP's die ik had hadden
een mailbox van 8 of 10 Mbit, en daarvoor moest je ook betalen. Facebook, Gmail, en zelf door simple gebruik te maken van Google is echt niet gratis hoor. Zelfs de torrentclient van uTorrent begint al vervelende trekjes te hebben van spyware
door twee maal te vragen of je gebruik wilt maken van zogenaamde derde software. Als je niet goed oppast installeer je dus zemaar software van derden. Ik wil er mijn handen niet voor in het vuur steken, maar ik heb toch het vermoeden dat zelf uTorrent precies weet wat mensen zoal downloaden via hun client. Je kunt dan ook beter kiezen voor open-source software
zoals qBittorrent of de simple client Transmission. Wat ik bedoel te zeggen is dat echt niks meer gratis is.

Even terug naar je oorspronkelijke vraag.
Je geeft niet aan waarom je juist je Facebook account wilt verwijderen? Door de lekken van de NSA?
Heb je narigheid ondervonden met je Facebook account?

Je kunt ook eens jezelf proberen te Googlenen, en kijken wat er allemaal verder op het www van je te vinden is.

Men zegt dat we allemaal wel in 300 of 500 databases staan, maar daar hebben we zelf aan een beetje schuld aan, want
we willen allemaal schoppen op internet, en geven onze data zelf vrijwillig af zonder echt te weten wat een bedrijf met onze
data doet.

Dan ligt het aan je software, je O.S. en waar je je allemaal onder je echte naam hebt aangemeld, of bent geregisteerd.

Genoeg te doen lijkt me zo als je het allemaal doet i.v.m je privacy.

Mocht je je privacy beter willen bescherm dan zijn er genoeg mogelijkheden waar we je graag mee willen helpen.
Email en mobile zullen een beetje lastig zijn maar ook hier zijn er weer een aantal tips.

We horen het wel weer.

Groet,
Pim
18-10-2013, 13:13 door User2048
Kijk eens naar deze reportage: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1373500

Over de gevolgen van datagraaien door social media.
18-10-2013, 13:25 door Anoniem
Hallo Pim,

Bedankt voor je lange bericht. Ik inderdaad dat niks meer gratis is en dat ze op een of andere manier geld moeten binnen krijgen om alles te kunnen bekostigen. De reden dat is facebook heb verwijderd is dat ze binnenkort alles open gaan leggen voor zoekmachines. Dat is me een stap te ver. Ik ben altijd al zorgvuldig geweest met data die ik op facebook heb gezet.

Om verder te gaan over je voorbeeld, ik gebruik inderdaad gmail. Ik ben nu aan het kijken of ik daar een goed (betaald) alternatief voor kan vinden. Bijv. door zelf een server te draaien of een dienst af te nemen.

Ik probeer me privacy inderdaad beter te beschermen. Ik google mezelf via proxy's en zie dat er niks bijzonders is te vinden over mij gelukkig. Wel een link naar me facebook pagina maar die was afgeschermd tegen zoekmachine's. Dus krijg je een foutmelding als je er heen gaat zonder in te loggen. Naast me facebook heb ik ook me twitter verwijderd. Twitter bescherm je wel goed; echter was ik stomverbaast toen ze aangegeven hadden persoonlijke data met derden te willen delen in ruil voor advertenties. Dus weg privacy.

Ik ben nog erg jong (tussen de 20-25 jaar). Ik merk dat het steeds belangrijker wordt en dat er eigenlijk veel te weinig aandacht wordt gegeven bij scholen en zelf ouderen mensen. Die denken en niet goed bij na wat ze op het internet plaatsen. Een voordeel is; Als je iets op het internet plaatst blijft het altijd rondzwerven. Je krijgt het er dus nooit meer af.
18-10-2013, 13:27 door Anoniem
Door User2048: Kijk eens naar deze reportage: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1373500

Over de gevolgen van datagraaien door social media.

Deze film/documentere staat al op me lijst en ga ik proberen binnen twee weken te kijken. ;) Bedankt !
18-10-2013, 15:56 door Anoniem
Door Anoniem: Hallo Pim,

Bedankt voor je lange bericht. Ik inderdaad dat niks meer gratis is en dat ze op een of andere manier geld moeten binnen krijgen om alles te kunnen bekostigen. De reden dat is facebook heb verwijderd is dat ze binnenkort alles open gaan leggen voor zoekmachines. Dat is me een stap te ver. Ik ben altijd al zorgvuldig geweest met data die ik op facebook heb gezet.

Om verder te gaan over je voorbeeld, ik gebruik inderdaad gmail. Ik ben nu aan het kijken of ik daar een goed (betaald) alternatief voor kan vinden. Bijv. door zelf een server te draaien of een dienst af te nemen.

Ik probeer me privacy inderdaad beter te beschermen. Ik google mezelf via proxy's en zie dat er niks bijzonders is te vinden over mij gelukkig. Wel een link naar me facebook pagina maar die was afgeschermd tegen zoekmachine's. Dus krijg je een foutmelding als je er heen gaat zonder in te loggen. Naast me facebook heb ik ook me twitter verwijderd. Twitter bescherm je wel goed; echter was ik stomverbaast toen ze aangegeven hadden persoonlijke data met derden te willen delen in ruil voor advertenties. Dus weg privacy.

Ik ben nog erg jong (tussen de 20-25 jaar). Ik merk dat het steeds belangrijker wordt en dat er eigenlijk veel te weinig aandacht wordt gegeven bij scholen en zelf ouderen mensen. Die denken en niet goed bij na wat ze op het internet plaatsen. Een voordeel is; Als je iets op het internet plaatst blijft het altijd rondzwerven. Je krijgt het er dus nooit meer af.

Hallo anoniem,

Ik ben er weer want ik was je even aan het volgen.

Hoe jonger, hoe beter, want dan kun je nog veel leren, en ga je ook nog veel uren gebruik maken van het internet.

Met mail gaat het jammer genoeg heel moeilijk worden, want je kunt wel ergens een betaald abbo nemen, maar als al je
vrienden en kennissen weer Gmail of Outlook hebben dan ben je nog steeds niet beschermd. En al je contactpersonen krijg je nooit zover om encryptie te gaan gebruiken, dus zoals je begrijpt word het dan ook weer moeilijk. Tenmiste als het gaat
om de profile industrie.

Ik gebruik sinds enkele maanden geen mail meer, en moet zeggen heerlijk.
Voor de keren dat ik het gebruik (en dat is maar heel soms) dan neem ik een tijdelijk adres ergens wat ik dan ook maar een of twee maal gebruik onder een fictieve naam. Dus dan laat ik ook geen echte persoongegevens achter.
Daarna delete ik het account weer, of laat ik het doodbloeden, want bij sommige maildiensten kun je zelf niet opzeggen, maar word het account pas verwijderd als je langer dan een betaalde tijd niet op het account inlogt.

Verder gebruik ik altijd een VPN, en mocht deze uitvallen dan maar even geen internet.
Een twitteraccount heb ik wel, maar onder een fake name, puur om andere mensen te volgen en om heel soms een tweetje
mee te versturen. Echter niemand van de andere Twitteraars kent mijn echte naam. En ik gebruik het maar heel soms.

Inloggen doe ik met een veilige browser zoals bijv. Firefox met tal van Add-ons zoals BetterPrivacy, Ghostery, NoScript en
Addblock Edge en nog enkele andere. Dan staat de refferer en geolocation uit, en site niet laten weten welke volginstellingen ik heb. De cache staat op nul, en geen vinkjes meer bij eventuele malafide site's vermelden. Verder surf ik dan nog in de 'private modus', en cookies staan altijd sowieso al op uit.
Dan heb ik nog wat tweakjes maar ik weet niet wat je nog wil weten, en hoe ver je met alles wil gaan?

Webpagina's gaan dan ook nog eens voor dagelijk gebruik over webproxy's die snel en betrouwbaar zijn zoals onlangs hier
iemand operde over Uberproxy.net. (en die bevalt echt super en ik dacht uit Zweden)

Dus ik heb best een boel gedaan om veel af te schermen, maar ook ik leer er nog soms best wat dingen bij.

Ik ga bewust een heel stuk verder dan me (soms) lief is, maar het is ook een soort van hobby geworden om alles proberen
te spoofen, en dat lukt me al heel erg aardig.

Verder is het een kwestie van veel lezen, niet met alles mee te gaan zoals Tablets en andere nieuwe media.
De consument is en blijft het product. En de overheid gaat ook echt niet alles voor ons oplossen, dus neem ik zelf maar het heft in eigen hand.

Mocht je meer willen weten geef dan maar weer en gilletje.

Groet,
Pim
18-10-2013, 21:01 door schele
Sowieso is dit een van de grootste discussie punten van de nieuwe europese verordening rond persoonsgegevens, de GDPR (General Data Protection REgulation), het "Right to erasure" waarbij de Facebooks van deze wereld wettelijk verplicht gaan worden op straffe van fikse boetes (theoretisch) al jouw gegevens op verzoek te verwijderen.

Btw: heb je die downoad functie gebruikt? Ik wilde niet al mijn Facebook data verloren laten gaan dus heb het netjes in een zipje toegestuurd gekregen, inclusief foto etc. Die staat met dikke encryptie opgeslagen. Staat toch hoop fotos enzo op.

Tip voor gmail alternatief: ik heb via mn hosting provider (mijndomein) een domein met emailadres. Zij bieden SSL verkeer aan met de mailserver en ik heb dat naar surfen op hotspots en dergelijke altijd fijne optie gevonden. Als het dan toch "in the cloud" moet (en dat kan haast niet anders) dan maar op mn eigen domein. Dat dan combineren met Thunderbird en Lightning voor kalender en ik heb nooit meer omgekeken naar gmail/outlook.

Enige nadeel: een gesyncte kalender op al je devices wordt lastig, maar ik heb het nooit gemist.
19-10-2013, 11:44 door Anoniem
Lijkt de oplossing voor al dat gegraai naar gegevens van FB dan niet voor de hand liggend?
Wanneer maakt er iemand een applicatie die een FB account eindeloos vult met een stroom van 'hoogst interessante' data, op een manier die niet van echte data entry is te onderscheiden?
Als je niet langer in je FB account bent geinteresseerd, wat kan het je dan schelen of de account verder gevuld wordt met de grootste onzin. Dit zal in ieder geval zeer waardevol zijn voor de adverteerders.
19-10-2013, 17:42 door Mira
Door Anoniem:
Verder gebruik ik altijd een VPN, en (...) Webpagina's gaan dan ook nog eens voor dagelijk gebruik over webproxy's die snel en betrouwbaar zijn zoals onlangs hier iemand opperde over Uberproxy.net. (en die bevalt echt super en ik dacht uit Zweden)

Dit begrijp ik niet. Gebruik je of VPN of PROXY of allebei tegelijkertijd ? Bizar als je een VPN (SSL/encrypted) service betaalt om het vervolgens niet (altijd) te gebruiken en (soms) gratis (http) proxy om (eveneens) IP te verbergen (maar unencrypted). En als je allebei wilt gebruiken, dan neem ik aan:

1. als je vertrekt met de HTTP-proxy van (inderdaad Zweeds) Uberproxy, je niet naar HTTPS-pagina's kunt gaan waaronder VPN account/server - ze accepteren alleen http-pagina’s .

2. en in SSL/HTTPS vertrekt met VPN-server naar de HTTP-proxy van Uberproxy, neem ik aan al je verkeer versleuteld blijft, ook al ga je van daaruit naar een http-webpagina, dus het enige wat je doet is : encrypted verkeer met zweeds (proxy) IP, je verkeer vertragen en info over de sites die je bezoekt weggeeft aan VPN+PROXY-service ... Of zie ik dat verkeerd ?

En als je enkel de zweedse proxy gebruikt , je verkeer blootgeeft aan ISP + NED’se autoriteiten + proxy-provider + ZWEEDSE autoriteiten ( ook daar verplichting tot loggen). Daar zit je dan met je privacy, en de rekening van de VPN-provider.

TIP en WAARSCHUWING voor FF-GEBRUIKERS : Bij configuratie van een SOCKS proxy setup in Firefox, is er in default een DNS-lek ! Om te voorkomen dat DNS-verzoeken niet buiten de SSH tunnel gaan, typ about:config in url-bar, filter op ‘network.proxy.socks’ en dubbel-click op ‘network.proxy.socks_remote_dns’ om de waarde om te zetten naar ‘true’.

Ik ga bewust een heel stuk verder dan me (soms) lief is, maar het is ook een soort van hobby geworden om alles proberen te spoofen, en dat lukt me al heel erg aardig.
Zodra er een java/script/flash toestemming is in NoScript, is user-agent weer zichtbaar. En probeer je met VPN te verbergen dat je Nederlands IP hebt, en taal Nederlands uit pref/inhoud/taal hebt weggehaalt, dan kan een Nederlandse versie van QuickTime plug-in je kennis van het Nederlands verraden.
19-10-2013, 22:59 door Anoniem
Door Mira:
Door Anoniem:
Verder gebruik ik altijd een VPN, en (...) Webpagina's gaan dan ook nog eens voor dagelijk gebruik over webproxy's die snel en betrouwbaar zijn zoals onlangs hier iemand opperde over Uberproxy.net. (en die bevalt echt super en ik dacht uit Zweden)

Dit begrijp ik niet. Gebruik je of VPN of PROXY of allebei tegelijkertijd ? Bizar als je een VPN (SSL/encrypted) service betaalt om het vervolgens niet (altijd) te gebruiken en (soms) gratis (http) proxy om (eveneens) IP te verbergen (maar unencrypted). En als je allebei wilt gebruiken, dan neem ik aan:

1. als je vertrekt met de HTTP-proxy van (inderdaad Zweeds) Uberproxy, je niet naar HTTPS-pagina's kunt gaan waaronder VPN account/server - ze accepteren alleen http-pagina’s .

2. en in SSL/HTTPS vertrekt met VPN-server naar de HTTP-proxy van Uberproxy, neem ik aan al je verkeer versleuteld blijft, ook al ga je van daaruit naar een http-webpagina, dus het enige wat je doet is : encrypted verkeer met zweeds (proxy) IP, je verkeer vertragen en info over de sites die je bezoekt weggeeft aan VPN+PROXY-service ... Of zie ik dat verkeerd ?

En als je enkel de zweedse proxy gebruikt , je verkeer blootgeeft aan ISP + NED’se autoriteiten + proxy-provider + ZWEEDSE autoriteiten ( ook daar verplichting tot loggen). Daar zit je dan met je privacy, en de rekening van de VPN-provider.

TIP en WAARSCHUWING voor FF-GEBRUIKERS : Bij configuratie van een SOCKS proxy setup in Firefox, is er in default een DNS-lek ! Om te voorkomen dat DNS-verzoeken niet buiten de SSH tunnel gaan, typ about:config in url-bar, filter op ‘network.proxy.socks’ en dubbel-click op ‘network.proxy.socks_remote_dns’ om de waarde om te zetten naar ‘true’.

Ik ga bewust een heel stuk verder dan me (soms) lief is, maar het is ook een soort van hobby geworden om alles proberen te spoofen, en dat lukt me al heel erg aardig.
Zodra er een java/script/flash toestemming is in NoScript, is user-agent weer zichtbaar. En probeer je met VPN te verbergen dat je Nederlands IP hebt, en taal Nederlands uit pref/inhoud/taal hebt weggehaalt, dan kan een Nederlandse versie van QuickTime plug-in je kennis van het Nederlands verraden.

Hallo anoniem,

Om op je bovenste vraag terug te komen nee ik gebruik ALTIJD eerst een VPN, en daarna pas Uberproxy.
Verder heft mijn VPN de optie om DNS leakage te voorkomen omdat ik hun DNS gebruik, en mocht die uitvallen dan verbreekt de verbinding automatisch. Mocht de verbinding verbreken dan gebruik ik internet even helemaal niet.

Ik gebruik Uberproxy over de VPN om eventueel uit het zicht te kunnen blijven van de VPN (Je weet je nooit)
Zover ik dacht moet dit kunnen met de onderstaande configuratie?

Niemand heeft antwoord gegevens op de vraag (in een andere post van mij) of een VPN kan zien welke website's
ik bezoek over Uberproxy.net?


Dus mijn configuratie is dan als volgt > VPN > Uberproxy.net > http://uberproxy.net/browse.php?u=https%3A%2F%2Fwww.security.nl%2F&b=0

Nu weet ik dat Uberproxy.net geen https ondersteund, maar goed het gaat zich mij er dan ook om de VPN weer net een stapje voor te zijn. Mocht er een instancie zijn dan moeten er eerst naar Uberproxy gaan, en dan nog naar de VPN om mijn gegevens te krijgen. Niet dat ik rare dingen doe, maar ik doe het gewoon omdat het kan, en mijn privacy nog meer te doen
verbergen. Trouwens ik zie net dat er wel https staat in de url van Uberproxy.

Ik weet dat JavaScript een hoop van O.S. kan achter halen dus daar denk ik ook vooruit door geen mail te gebruiken, en
niet overall op te klikken. Bij zoeken met de searchengine DuckDuckGo heb je zelfs de keuze om geen gebruik te maken van JavaScript.

En QuickTime gebruik ik al helemaal niet.

Dan even over mijn gegevens en mijn ISP.

De VPN die ik gebruik claimt helmaal geen logfiles bij te houden, nog gegevens met derden (en overheden) te delen.
Mijn ISP zit dus enkel dat ik gebruik maak van een VPN, de VPN kan wel zien dan ik naar Uberproxy.net ga, maar niet
welke site ik met deze proxy bezoek. Dus mocht de VPN willen weten welke site(s) ik bezoek, dan moeten ze of met hun
onder een deken steken, of gegevens van mij uitwisselen. En er zijn meer webproxy's die Uberproxy.net.

Om anoniem te blijven moet je verder op iets vertrouwen, en veel opties heb je dan ook niet.
Dus mijn VPN vertrouw ik heus wel, en mochten deze wel gegevens doorspelen dan is er nog niks aan de hand, want ik
doe toch geen gekke dingen. Het gaat zich mij er gewoon om trackers niet in de kaart te spelen, en dat de overheid niet
alles van mij hoeft te weten. Trouwens mocht het zo zijn dat Zweden mijn gegevens heeft, dan heb ik dat liever dat zij die
hebben dan Nederland ze heeft. Weer een princiepe kwestie :-)

Trouwens mijn VPN is een niet ISP VPN dus niemand die hun KAN verplichten om te loggen, ze huren gewoon een server
waarover ze mensen laten surfen. Nu kun je misschien zeggen de hoster doet wel loggen, maar die kan weer niks loggen
omdat ze daar hun Openvpn op installeren. Dus onderstaand schema

> En als je enkel de zweedse proxy gebruikt , je verkeer blootgeeft aan ISP + NED’se autoriteiten + proxy-provider + ZWEEDSE autoriteiten ( ook daar verplichting tot loggen). Daar zit je dan met je privacy, en de rekening van de VPN-provider < gaat voor mij niet op. Trouwens ik kan ook gebruik maken van Tor NA de vpn verbinding dus genoeg om te
verbergen mocht ik dat echt willen.

Dus ik hoop dat het nu weer een beetje duidelijker is geworden, en heb ik iets vergeten dan hoor ik dat ook weer graag.
En mocht ik iets fout hebben dan zeg het ook maar.
20-10-2013, 17:10 door Anoniem
Door Anoniem: Als je ooit besluit weer in te loggen met datzelfde emailadres en wachtwoord komt je account weer "tot leven", dit heb ik laatst nog gehad.

Hoe lang dit zo blijft is helaas niet duidelijk, maar dit was een aantal maanden verder

Het is inderdaad zo dat je na een bepaalde tijd niet meer op je eigen account kan. Je bent ook niet meer te vinden voor derden (en dat is al heel wat). Je bent nog niet weg uit de historie van Facebook en daar gaat veel tijd overheen. Het duurt vaak 2 jaar voor je steeds minder goed te tracen bent voor de bovenwereld en dan zijn er vaak nog kleine hardnekkige dingen die voor altijd blijven.
28-10-2013, 17:20 door Patio
Door Anoniem: Ik kan je wel vertellen hoe echt het verwijdert wordt... Ik krijg nog steeds mail van FB of ik deze of gene ken. (Dit is na ruim 3 jaar afsluiten van mijn FB account) De personen die genoemd worden in de mail zijn mensen die ik inderdaad ken.

Je wordt dus nooit echt verwijdert. (uiteindelijk is data verzamelen hun verdienmodel...)

Ik heb mijn account en alles wat er mee samenhing ook drie jaar geleden geannuleerd. Ook nog slechte dingen over FB en zijn beheerders geschreven. Dat helpt echt. Nooit meer iets van ze gehoord. Ook kun je het e-mailadres opheffen. Dan kan niemand je meer bereiken aan wie je je nieuwe adres niet bekend maakt.
28-10-2013, 17:35 door Mira
Ben het eens met wetenschapsjournalist Yogeshwar die gisteren op ARD zei in http://www.ardmediathek.de/das-erste/guenther-jauch/handy-alarm-im-kanzleramt-machtlos-gegen-amerikas-spitzel?documentld=17820072 " Stop Google en Facebook ". EU moet met hun aan tafel zitten om tot akkoord te komen om eu-burgers te beschermen of wegwezen hier. En dat EU zelf IT/internet/services moet ontwikkelen.
29-10-2013, 08:27 door Anoniem
Door Mira: Ben het eens met wetenschapsjournalist Yogeshwar die gisteren op ARD zei in http://www.ardmediathek.de/das-erste/guenther-jauch/handy-alarm-im-kanzleramt-machtlos-gegen-amerikas-spitzel?documentld=17820072 " Stop Google en Facebook ". EU moet met hun aan tafel zitten om tot akkoord te komen om eu-burgers te beschermen of wegwezen hier. En dat EU zelf IT/internet/services moet ontwikkelen.
Da's IMHO de ene kant van de oplossing inderdaad.
Aan de andere kant moeten we met z'n allen eens gaan begrijpen dat WIJ de samenleving zijn, dat het minstens net zo belangrijk is om een goede buur te hebben als een goede vriend, en vooral dat -als je een beetje security-minded bent- het juist in de wat mindere tijden (stroomuitval, internet "kaput," noem maar op) belangrijk is dat je jezelf staande kunt houden.
Dat Google en FB je bij dat laatste echt niet gaan helpen lijkt mij duidelijk...
04-11-2013, 13:51 door Patio
Anoniem beweerde 201310290827: dat het minstens net zo belangrijk is om een goede buur te hebben als een goede vriend, en vooral dat -als je een beetje security-minded bent-

Precies! Wat die cowboys in de VS tegenwoordig doen met hun hypocriete programma's als PRISM en tot "verhoging van het verdriet" honderdduizenden ambtenaren op nonactief stellen, idiote uitleveringsverzoeken van helden als Snowden indienen bij andere louche leiders die geen haar beter zijn en vinden dat alle zeven miljard anderen naar hun pijpen zouden moetendansen, is te zot om woorden aan vuil te maken en vooral onze veiligheid in de waagschaal te stellen. Mooi niet, meneer Obama c.s. (bijna had ik geschreven "en kornuiten")
04-11-2013, 19:53 door Anoniem
Door Patio:
Door Anoniem: Ik kan je wel vertellen hoe echt het verwijdert wordt... Ik krijg nog steeds mail van FB of ik deze of gene ken. (Dit is na ruim 3 jaar afsluiten van mijn FB account) De personen die genoemd worden in de mail zijn mensen die ik inderdaad ken.

Je wordt dus nooit echt verwijdert. (uiteindelijk is data verzamelen hun verdienmodel...)

Ik heb mijn account en alles wat er mee samenhing ook drie jaar geleden geannuleerd. Ook nog slechte dingen over FB en zijn beheerders geschreven. Dat helpt echt. Nooit meer iets van ze gehoord. Ook kun je het e-mailadres opheffen. Dan kan niemand je meer bereiken aan wie je je nieuwe adres niet bekend maakt.
Dat betekent niet dat ze de gegevens die ze van je hebben niet bewaren.

Probeer maar eens in te loggen met het e-mail adres en wachwtoord dat je toen gebruikte; plotseling zal je account weer bestaan!
05-11-2013, 13:00 door Mekong - Bijgewerkt: 05-11-2013, 13:03
Door Anoniem: Ben het eens met Predjuh. Goede beslissing overigens om eindelijk afscheid te nemen van FB.

Er zal altijd wel wat achterblijven op de servers van FB. Dat heb je immers aangevinkt bij het aanmaken van je account. Maar jij bent slechts 1 van de tig miljoenen mensen.

Enige tip die ik je kan meegeven is dat je voordat je account sluit, zoveel mogelijk van je foto's, berichten, likes etc. etc. zelf handmatig te verwijderen.

Ik heb vorige maand deze Mozilla addon gebruikt die delete alle posts, replies en likes terug tot de eerste dag van mijn account, daarna alle contacten geblokkeerd, email adres vervangen voor wegwerp email adres en tenslotte account opgezegd.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/addon/?src=search
05-11-2013, 14:22 door Anoniem
Ik zal hem aanraden bij vrienden eventueel !
05-11-2013, 15:58 door Anoniem
Door Anoniem: Lijkt de oplossing voor al dat gegraai naar gegevens van FB dan niet voor de hand liggend?
Wanneer maakt er iemand een applicatie die een FB account eindeloos vult met een stroom van 'hoogst interessante' data, op een manier die niet van echte data entry is te onderscheiden?
Als je niet langer in je FB account bent geinteresseerd, wat kan het je dan schelen of de account verder gevuld wordt met de grootste onzin. Dit zal in ieder geval zeer waardevol zijn voor de adverteerders.

Wat een fantastisch idee.
05-11-2013, 20:29 door Anoniem
Kan iemand mij vertellen waar ergens staat dat FB de gegevens via zoekmachines openbaar gaat maken? Ik kan dat nergens vinden namelijk
06-11-2013, 05:03 door Anoniem
Kan iemand mij vertellen waar ergens staat dat FB de gegevens via zoekmachines openbaar gaat maken? Ik kan dat nergens vinden namelijk

De volgende linkjes zal je interesant vinden (waren de eerste die in google naar boven kwamen:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2425499,00.asp

http://www.theglobeandmail.com/technology/digital-culture/facebook-axes-privacy-filter-that-blocked-search/article14825912/

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2300123/facebook-rejects-privacy-says-users-can-no-longer-remain-anonymous-in-search
06-11-2013, 06:36 door Ilja. _V V
Bah!

ViesBoek.
06-11-2013, 08:00 door Anoniem
Door Anoniem: Kan iemand mij vertellen waar ergens staat dat FB de gegevens via zoekmachines openbaar gaat maken? Ik kan dat nergens vinden namelijk

https://tweakers.net/nieuws/91860/facebook-faseert-onvindbaarheid-in-zoekmachine-uit.html

Daar kan je dat vinden.
06-11-2013, 11:08 door Anoniem
Wat ik hier niet terug vind, maar wel met het onderwerp te maken heeft, is wat FB aan persoonlijke gegevens heeft als je GEEN account hebt.

Ik heb even gezocht en heb deze link gevonden. http://nl-nl.facebook.com/help/103846099705922

Heb dus even een aanvraag gedaan van mijn persoonlijke gegevens. Ik zal hier mijn bevindingen posten, maar als iemand dit al uitgevoerd heeft en ook antwoord heeft ontvangen, deel het even.
06-11-2013, 11:40 door Anoniem
Wil je stoppen met facebook, en het account useless maken?

Delete het niet, maar vervuil het.

- Verander je profiel photo in iets onpersoonlijk, bijv een aapje.
- Delete photos die je hebt geupload en upload fotos bijv van weer een aapje met de zelfde bestands naam.
- verander je woonplaats in iets anders. Bijv Gronigen.
- Verander je job in iets nieuws bijvoorbeeld Keeper FC knudde.
- Verander je achternaam in je voornaam, Kort het desnoods af naar je voorletters. Bijv Voornaam Piet Achternaam Piet


Heb je games gekoppeld? start deze allemaal nog een keer op na de bovenstaande wijzigingen :)
Gooi daarnaast ook je privacy vol open, Daardoor vervuil je googles database ook.

Natuurlijk is het met Verschillende archive sites mogelijk om dingen terug te halen mochten je privacy settings niet dicht staan in het verleden.
07-11-2013, 12:21 door Anoniem
"Delete het niet, maar vervuil het"

ben je echt zo naief om te denken dat ze alle wijzigingen niet bijhouden ?

er is maar één antwoord : zet nooit iets op internet waar je later spijt van kan krijgen
08-11-2013, 17:48 door Ivanhoe
Misschien staat het al vermeld (want ik had geen zin nu om de vele reacties door te spitten), maar lees op de webpagina hieronder vooral goed Koppelingen verwijderen en Apps en plugins verwijderen.
Succes.
http://www.pepermunt.net/chatten/facebook-profiel-verwijderen.html
14-11-2013, 11:23 door Anoniem
Ik heb nooit een FB-account genomen, zag toen de bui al hangen. Mooi natuurlijk want nu hoef ik ook niets te verwijderen.
30-08-2014, 09:26 door Anoniem
Hey.
Ja idd je kunt je 2weken bedenken.
Maar je vrienden geraken niet meer op je account.
Kunnen je foto's enzo ook niet meer zien.
30-08-2014, 13:20 door Anoniem
Ik heb nooit een FB-account genomen, zag toen de bui al hangen. Mooi natuurlijk want nu hoef ik ook niets te verwijderen.

Ik ben er ook nooit aan begonnen, ik zag die bui ook al hangen.

Er zullen nog velen volgen die een einde maken aan hun FB-account.

Of dan echt alles verdwenen is wat je gepost hebt is zeeeeeeeer twijfelachtig want dat zal wel in de kleine lettertjes gestaan hebben dat het geposte 'materiaal' eigendom is van FB (zoals bij Google) en zij er kunnen mee doen wat ze willen ...

Beste plan, begin er niet mee.
30-08-2014, 22:32 door Anoniem
Ik heb ook FB verlaten en inderdaad mag je 2 weken niet inloggen.
Voor de zekerheid had ik het FB wachtwoord (als laatste) gewijzigd, zodat later een andere computer of mijn vergeten FB app op de telefoon van mijn vrouw, niet meer kon inloggen....
06-03-2015, 12:14 door Anoniem
Ja ondanks dat je je account verwijdert ,houd Facebook gewoon je gegeven opgeslagen en kan iemand makkelijk jou profiel gebruiken,waar jij denkt dat jou gegeven verwijdert zijn.
Blijkbaar (denkt) Facebook dat er andere regels gelden voor hun omdat de server in canada staat .
Ondanks dat ik mijn facebook heb verwijdert en ook de bij de reden waarom de privacy geselecteerd had ,gezien daar het een en ander mee mis is ,kon mijn Facebook account gewoon na ruim een maand geactiveerd worden door simpelweg in te loggen ,ik geloofde het niet en mijn vriendin heeft het mij laten zien tot mijn grote verbazing en schok .
Toch maar eens een advocaat raadplegen denk ik .
06-05-2015, 12:01 door Rawit - Bijgewerkt: 06-05-2015, 12:02
Dan waren de accounts gedeactiveerd en niet verwijderd. Deactivatie houdt in dat je een jaar de tijd hebt om de account weer te activeren. Bij verwijdering heb je slechts 14 dagen bedenktijd. Het probleem is dat Facebook de optie tot verwijdering behoorlijk verborgen heeft, de standaard optie is dus deactiveren.

Als je je account hebt verwijderd, neemt Facebook 90 dagen de tijd om je gegevens te verwijderen (althans, toen ik accounts ging verwijderen was dat het geval). Na verwijdering ben ik ook geen Facebook content meer tegengekomen.

Let wel; als je je Facebook account hebt gebruikt om in te loggen op sites van derden, dan gelden er andere regels. Heb je comments geplaatst etc. dan blijven deze bestaan, al zijn de 90 al verstreken. Je krijgt dan het probleem dat je niet meer over de account beschikt om die comments/afbeeldingen/etc te verwijderen.
11-01-2016, 13:27 door Anoniem
Lijkt de oplossing voor al dat gegraai naar gegevens van FB dan niet voor de hand liggend?
Wanneer maakt er iemand een applicatie die een FB account eindeloos vult met een stroom van 'hoogst interessante' data, op een manier die niet van echte data entry is te onderscheiden?
Als je niet langer in je FB account bent geinteresseerd, wat kan het je dan schelen of de account verder gevuld wordt met de grootste onzin. Dit zal in ieder geval zeer waardevol zijn voor de adverteerders.
12-01-2016, 14:54 door Anoniem
Na twee weken wordt je eigen data wel verwijderd, maar de data van anderen die verwijst naar jou wordt niet verwijderd. DUs als je over een half jaar weer een nieuw account aanmaakt op facebook dan zal faceboek jou vragen om als je verwijderde contacten weer je vriendje mogen worden.

Ik heb het zelf ook gehad. Na het opnieuw aanmaken van een account was er een vriend die al een paar jaar overleden was en weer mijn facebookvriend wilde worden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.