image

Tien zakelijke beveiligingssoftware vergeleken

woensdag 16 oktober 2013, 17:08 door Redactie, 0 reacties

Voor organisaties en bedrijven die zakelijke beveiligingssoftware zoeken zijn er minder vergelijkende tests dan bij consumentenproducten het geval is. Zo publiceert het Oostenrijkse AV-Comparatives slechts één keer per jaar een vergelijkende test van zakelijke pakketten en die is nu uitgekomen.

Voor de test werd een netwerk gebruikt van Windows Server 2012 met 25 clients die een combinatie van Windows XP, Windows 7 en Windows 8 draaiden. In tegenstelling tot veel andere tests van AV-Comparatives werd er niet naar de detectie van malware gekeken, maar naar zaken als documentatie, installatie, interface, monitoring en andere functionaliteit.

Daarnaast worden de kosten van elk pakket aan de hand van verschillende scenario's beschreven. Aangezien er tijdens het gebruik en installatie geen problemen werden aangetroffen kregen alle programma's de Approved Business Product Award certificering. De tien geteste pakketten zijn afkomstig van Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data, Ikarus, Kaspersky, Sophos, Symantec en Webroot.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.