image

Adobe-hackers mogelijk achter inbraak PR Newswire

donderdag 17 oktober 2013, 11:20 door Redactie, 0 reacties

De aanvallers die het netwerk van softwaregigant Adobe wisten te hacken zitten mogelijk ook achter een inbraak bij persberichtendienst PR Newswire. Op de server waar de broncode van Adobe-software en gestolen klantgegevens werden gevonden, ontdekten onderzoekers ook data van PR Newswire.

PR Newswire is een partij die persberichten distribueert. Begin maart van dit jaar zou een database met gebruikers zijn gehackt, waarbij de aanvallers er met gebruikersnamen en gehashte wachtwoorden vandoor gingen. Het zou om klanten uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India gaan, zo laat PR Newswire in een verklaring weten. Zover bekend zijn er geen betaalgegevens gestolen.

De gestolen data werd door Alex Holden en IT-journalist Brian Krebs op dezelfde server ontdekt waar ook de bij Adobe gestolen data werd aangetroffen. Het is echter niet zeker of beide aanvallen door dezelfde aanvaller of aanvallers is uitgevoerd.

Nep-persberichten

Volgens Holden zouden aanvallers met de gestolen inloggegevens nep-persberichten kunnen versturen, wat grote gevolgen kan hebben. Op 11 oktober werd er via de Zweedse persberichtendienst Cision een nep-persbericht verstuurd, waardoor de aandelen van twee biometrische bedrijven kelderden. PR Newsire stelt dat het protocollen heeft om het versturen van nep-persberichten tegen te gaan. Daarnaast is uit voorzorg het wachtwoord van alle getroffen klanten gereset.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.