image

"CIA bouwde Stuxnetworm samen met Israël"

zondag 3 juni 2012, 16:35 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse CIA (Central Intelligence Agency) en het Idaho National Laboratory hebben samen met de Israëlische overheid en andere Amerikaanse overheidsdiensten de Stuxnetworm ontwikkeld. Dat meldt de Wall Street Journal. De New York Times kwam deze week met het verhaal dat Stuxnet ten tijde van president Bush werd bedacht als manier om het Iraanse nucleaire programma te vertragen.

Naast de ontwikkeling van Stuxnet zou de CIA ook achter continue surveillance met onbemande 'drones' zitten en zich bezighouden met het bespioneren van Iraanse wetenschappers via het internet.

Campagne
"Het is onderdeel van een grotere campagne", aldus een voormalige Amerikaanse overheidsfunctionaris. "Het is een geliefd alternatief voor een luchtaanval." In het artikel van de New York Times wordt nergens gerept over de CIA, maar volgens de Wall Street Journal waren zowel de inlichtingendienst als het Idaho National Laboratory bij de ontwikkeling van de worm betrokken.

Het laboratorium heeft een kader van onderzoekers dat beveiligingslekken in SCADA-systemen zoekt. Deze onderzoekers zochten naar kwetsbaarheden in de apparatuur die Iran voor de verrijking van uranium gebruikte. "Ze ontdekten hoe het mogelijk was dat ze zichzelf vernietigden", aldus de anonieme functionaris.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.