image

Security Essentials verslaat McAfee in anti-virustest

vrijdag 18 oktober 2013, 12:28 door Redactie, 11 reacties

Het gratis Microsoft Security Essentials heeft de betaalde Internet Security Suites van Trend Micro en McAfee in een realistische anti-virustest van Dennis Technology Labs verslagen. Security Essentials kwam de afgelopen maanden vanwege slechte scores bij andere tests regelmatig negatief in het nieuws.

Volgens Microsoft werden deze testresultaten veroorzaakt doordat de virusscanner zich vooral richt op echte dreigingen waar gebruikers mee te maken hebben, in plaats van dat er naar de einduitslag van een anti-virustest wordt gekeken. In een nieuwe test van Dennis Technology Labs weet Security Essentials, dat in principe alleen een virusscanner is, de Security Suites van Trend Micro en McAfee achter zich te houden.

Test

De test heeft betrekking op de periode van juli tot en met september en werd op een realistische manier uitgevoerd waarbij er echt gehackte websites werden bezocht die bezoekers via lekken in veel gebruikte programma's probeerden te infecteren. De testcomputer draaide Windows 7 en was opzettelijk van onveilige versies van Adobe Flash Player, Adobe Reader en Java voorzien.

Dennis Technology Labs laat weten dat het de lijst met besmette websites zelf heeft opgesteld en dat de gebruikte websites niet van een anti-virusbedrijf afkomstig zijn, wat de testresultaten zou kunnen beïnvloeden.

Naast het bezoeken van geïnfecteerde websites werd ook gekeken hoe de beveiligingspakketten met legitieme software omgaan. Het komt nog altijd voor dat beveiligingssoftware ten onrechte een legitiem programma blokkeert omdat het denkt dat het met malware is besmet, ook wel een 'false positive' genoemd.

Einduitslag

Aan de hand van de malwaredetectie en omgang met legitieme software werd een einduitslag berekent. Dan blijkt dat Kaspersky bovenaan eindigt. Het beveiligingspakket wist alle malware te stoppen. Security Essentials scoort 82% en presteert daarmee net iets beter dan McAfee Internet Security 2013, dat op 81% uitkomt.

Trend Micro stopt 96% van de malware, maar gaat vaker met legitieme software de fout in. Aangezien Security Essentials hier de hoogste score neerzet, eindigt het uiteindelijk ook boven Trend Micro. Hieronder de einduitslag.

Image

Reacties (11)
18-10-2013, 13:48 door Anoniem
Het is jammer dat vaak uit de artikelen niet direct duidelijk is op te maken of het om de zakelijke of thuisgebruik versie gaat.
In dit geval is het een thuisversie, echter nemen zakelijke klanten dergelijke artikelen vaak wel mee in de beslissing.
18-10-2013, 14:43 door Anoniem
Ja ik hoop dat de redactie nu eens nauwkeuriger wordt in het vermelden van de pakketten. In dit geval gaat het inderdaad om thuisgebruik. Dat zegt niet dat er niet op basis van deze resultaten op de betreffende slechte resultaten veroordeeld mag worden, maar dan wel alleen op de consumentenversie. Eens met bovenstaande, zakelijke klanten worden hiermee op het verkeerde been gezet.
18-10-2013, 14:44 door Anoniem
Door Anoniem: Het is jammer dat vaak uit de artikelen niet direct duidelijk is op te maken of het om de zakelijke of thuisgebruik versie gaat.
In dit geval is het een thuisversie, echter nemen zakelijke klanten dergelijke artikelen vaak wel mee in de beslissing.

Maar vergeet niet dat meestal de engine voor de consumer en de zakelijke applicaties in basis hetzelfde zijn!
Dus dit vergelijk gaat dan ook meestal op.
18-10-2013, 16:06 door Anoniem
Hahaha het is makkelijk om McAfee security software te verslaan.McAfee is al jaren brakke boel.Maar ik mis in dit lijstje toch wel een heleboel namen,zoals Panda,Bullguard,Avira,Qihoo360,Norman,en niet te vergeten F-Secure om er maar eens een paar op te noemen.Die zijn schijnbaar niet meegenomen in de test,ik vraag me af waarom .Opvallend is de lage score van Bitdefender ,de afgelopen maanden/jaren toch vaak de nr.1 in de div.tests.
18-10-2013, 16:30 door Anoniem
Door Anoniem: Het is jammer dat vaak uit de artikelen niet direct duidelijk is op te maken of het om de zakelijke of thuisgebruik versie gaat.
In dit geval is het een thuisversie, echter nemen zakelijke klanten dergelijke artikelen vaak wel mee in de beslissing.
Tip: zodra Flase Positives zwaar wegen gaat het eigenlijk altijd om thuis-versies...
Daarnaast verschillen de gebruikte engines en libraries (definities) nauwelijks, maar zitten de verschillen hem meestal vooral in de beheersmogelijkheden.
18-10-2013, 21:47 door Anoniem
In deze test is het misschien wat beter, en het is goed in het voorkomen van false positives, maar de ''Protected'' score is nog steeds niets bijzonders.
18-10-2013, 23:47 door Anoniem
Eindelijk eens een test "in het veld".
Want al die laboratorium-testen is wel leuk natuurlijk, maar eens uitvinden welke scanners er in de praktijk presteren is waar het uiteindelijk om draait.
19-10-2013, 03:43 door Anoniem
This exposure was carried out in a realistic way, closely reflecting a customer’s experience.
Dus toch een lab-test...
19-10-2013, 08:44 door Anoniem
Tip: zodra Flase Positives zwaar wegen gaat het eigenlijk altijd om thuis-versies...

Why? Lijkt mij dat een fals positive bij een bedrijf meer schade kan aanrichten.

Verder staat er overal Internet Security Suites en dat zijn altijd consumenten programma's!
20-10-2013, 00:36 door Anoniemm
Wat ik vaak tegen ben gekomen, is dat computers met Panda Free. Er heel vaak een schijfcontrole optrad, na verwijderen van Panda is dit weg. Inderdaad, waarom word er niet steeds duidelijk vermeild dat het om Bedrijf of Thuisgebruikers gaat ! Dat zou Microsoft ook eens beginnen te doen.
20-10-2013, 18:53 door Anoniem
Ik wordt gek van al die tests! Gisteren las ik ergens weer de uitslag van een andere test,daarin waren TrendMicro,en ik meen ook F-secure de winnaars.Kaspersky scoorde daar niet zo heel goed,had 1 of 2 stuks malware doorgelaten en Bitdefender eindige in die test echt in de middenmoot,en geloof het of niet,McAfee scoorde in deze test heel goed!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.