image

Gratis iPad-apps privacynachtmerrie

maandag 4 juni 2012, 10:04 door Redactie, 2 reacties

Populaire gratis apps voor Apple's iPad doen weinig om de persoonlijke informatie van gebruikers te beschermen, zo blijkt uit onderzoek. Beveiligingsbedrijf Trustwave besloot de 50 populairste gratis iPad apps te analyseren. Bijna de helft (44%) verstuurt het UDID van de iPad, waardoor de gebruiker te volgen is. Iets waarvan Apple juist tegenstander is. Met name bij gratis games komt dit veel voor.

WiFi-netwerk
Verder gebruikt 80% geen of niet continu encryptie. Op een onbeveiligd draadloos netwerk zou een aanvaller daardoor persoonlijke informatie kunnen achterhalen. "Veel ontwikkelaars bieden gratis apps aan als teaser en willen daarvoor iets terug zien. In de meeste gevallen gaat het om persoonlijke informatie, die met advertentiebedrijven wordt gedeeld", zegt Tom Neaves.

Hij hekelt ook het niet gebruiken van encryptie. "Denk er daarom goed over na voordat je een app via een open hotspot gebruikt." Tevens zou een klein percentage van de geteste apps persoonlijke informatie van gebruikers op onveilige wijze opslaan.

Reacties (2)
04-06-2012, 14:55 door Anoniem
Volgens mij kunnen ze de titel net zo goed aanpassen naar
"Gratis apps privacynachtmerrie"
04-06-2012, 18:19 door Whoops
Door Redactie: Bijna de helft (44%) verstuurt het UDID van de iPad, waardoor de gebruiker te volgen is. Iets waarvan Apple juist tegenstander is.
Ondertussen koppelt Apple wel de UDID's aan persoonlijke gegevens.... Beetje hypocriet.
Het verkrijgen van de UDID is zeer eenvoudig voor developers: [[UIDevice currentDevice] uniqueIdentifier]
Waarom blokkeerd Apple deze API niet, als ze werkelijk tegenstander zijn?
Apple heeft immers nog veel meer (undocumented) API's die niet worden toegestaan in de AppStore.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.