image

NSA gebruikte geen anti-leksoftware op basis Snowden

zaterdag 19 oktober 2013, 15:16 door Redactie, 2 reacties

Op de NSA-basis waar klokkenluider Edward Snowden werkte was geen beveiligingssoftware geïnstalleerd om het lekken van vertrouwelijke gegevens tegen te gaan, zo meldt persbureau Reuters aan de hand van Amerikaanse overheidsfunctionarissen.

De anti-leksoftware, ook bekend als Data Loss (Leak) Prevention (DLP), controleert en voorkomt het ongeautoriseerd gebruik, kopiëren en versturen van bestanden en moet acties door kwaadwillende insiders of onoplettende werknemers voorkomen. De Amerikaanse overheid was al begonnen met het uitrollen van de software op andere locaties.

Bandbreedte

In het geval van de basis op Hawaï waar Snowden werkte, bleek er onvoldoende bandbreedte te zijn om de software te installeren en naar behoren te laten functioneren. Vanwege de bandbreedteproblemen zouden inlichtingendiensten in het algemeen veel trager zijn met het uitrollen van anti-leksoftware dan andere overheidsafdelingen, waaronder het Ministerie van Defensie, aldus de functionarissen.

De NSA wilde niet specifiek op de installatie van anti-leksoftware ingaan, maar stelt dat de inlichtingendienst na de onthullingen van Snowden het tempo heeft versneld om de beveiliging aan te scherpen.

Reacties (2)
20-10-2013, 06:21 door Anoniem
Dlp is technisch quasi onmogelijk en dus belachelijk. Ik vermoed dat dit persbericht opgemaakt is door de marketing afdeling van zo n dlp bedrijf.
21-10-2013, 10:44 door Anoniem
Door Anoniem: Dlp is technisch quasi onmogelijk en dus belachelijk. Ik vermoed dat dit persbericht opgemaakt is door de marketing afdeling van zo n dlp bedrijf.

DLP is technisch perfect mogelijk! (indien men bepaalde hardware bronnen aflsuit, denk aan USB en dvd-writers bijvoorbeeld)
Ik heb dit zelf al bij verschillende overheidsbedrijven geinstalleerd.
Maar het is op zich geen "totaal oplossing..

DLP wordt voornamelijk gebruikt als extra logging tool: wie doet wat met welk bestand, waar en wanneer, en is hij hiervoor gemachtigd.. Indien dit goed opgevolgd wordt door de klant, zou hier snel een "red flag" opduiken bij ongemachtigde toegang!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.