image

Tor omzeilt Ethiopische internetcensuur

maandag 4 juni 2012, 11:32 door Redactie, 1 reacties

Het Tor Project heeft ontdekt hoe de Ethiopische autoriteiten het gebruik van de anonimiseringssoftware in het Afrikaanse land blokkeren. Tor voorkomt dat de autoriteiten kunnen meekijken welke websites Ethiopiërs bezoeken en wat voor berichten ze daar achterlaten. Hoe de enige Ethiopische internetprovider het gebruik van Tor identificeerde was onbekend, maar er werd vermoed dat er via Deep Packet Inspection naar het opzetten van de Tor-verbinding werd gezocht.

"Sindsdien hebben we precies weten te achterhalen hoe Ethiopië Tor blokkeert en hebben we een oplossing ontwikkeld", zegt Runa Sandvik van het Tor Project. De technische analyse hiervan zal binnenkort verschijnen, maar het komt erop neer dat Ethiopische internetgebruikers de Obfsproxy Tor Browser Bundle moeten gebruiken.

Nadeel is echter dat deze bundels op het moment nog niet up-to-date zijn. In de tussentijd adviseert Sandvik om drie specifieke Tor-bridges in te stellen.

Reacties (1)
04-06-2012, 16:52 door Anoniem
Ja straks gaan ze in Ethiopie de site van tor blokkeren,dat men het programma daar niet meer kan downloaden.
Zit er dik in.
Dus zouden de burgers daar iets moeten verzinnen,als een proxy op een manier zoals wij hier toch nog the piratebay kunnen krijgen,als die bij de provider geblokkeerd is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.