image

Apple en Microsoft slecht in privacybescherming

maandag 4 juni 2012, 14:01 door Redactie, 3 reacties

Als het gaat om de bescherming van de privacy van gebruikers scoren zowel Apple als Microsoft bedroevend laag, aldus de Amerikaanse digitale burgerrechtenbeweging EFF. De Electronic Frontier Foundation (EFF). De EFF keek hoe grote internetbedrijven omgaan met verzoeken van de Amerikaanse overheid om toegang tot gegevens te geven.

Het gaat dan om het vertellen van gebruikers over verzoeken tot data, het transparant zijn over verzoeken van de overheid, het vechten voor de privacy van de gebruiker voor de rechter en het congres.

Sterren
In totaal konden de partijen vier sterren verdienen. Skype, Foursquare en Verizon scoren geen enkele ster, terwijl Microsoft, Yahoo, Apple, Comcast en AT&T maar één ster weten binnen te halen. De EFF is vooral te spreken over Facebook, Dropbox en Twitter die het veel beter dan vorig jaar doen.

Toch valt er over de gehele linie nog veel te verbeteren als het om de toepassing van 'best practices gaat' en moeten bedrijven meer doen om voor de privacy van gebruikers op te komen, concludeert de burgerrechtenbeweging.

Reacties (3)
04-06-2012, 15:43 door spatieman
goh, no shit.
04-06-2012, 16:19 door P5ycH0
Google's privacy schendingen waren te veel om mee te nemen in het onderzoek.
05-06-2012, 14:53 door N4ppy
Door P5ycH0: Google's privacy schendingen waren te veel om mee te nemen in het onderzoek.
Klik even op de link ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.