image

Hotspot Shield VPN app voor Android gelanceerd

dinsdag 5 juni 2012, 12:34 door Redactie, 4 reacties

Het populaire programma Hotspot Shield heeft de overstap naar het Android-platform gemaakt. De app laat internetgebruikers webcensuur omzeilen, zou bescherming tegen malware bieden, versleutelt elke websessie en zou dataverkeer comprimeren, waardoor gebruikers met een dataplan minder geld kwijt zouden zijn. Deze optie is echter alleen in de betaalde versies van de app beschikbaar.

Daarnaast werkt Hotspot Shield alleen voor toestellen met Android versie 2.0 t/m 2.3.7. Wanneer ondersteuning voor Android 3.x en 4.x verschijnt is nog onbekend.

Hotspot Shield zou wereldwijd meer dan 60 miljoen desktop downloads hebben en is de populairste mobiele security oplossing in de Apple App Store. De reacties van mobiele gebruikers op Google Play zijn echter wisselend.

Reacties (4)
05-06-2012, 12:57 door Anoniem
Zelf gebruik ik OpenVPN server thuis. en daar is voor me android ook een OpenVPN client voor. Het makkelijke is zelfs dat OpenVPN eigen configuratie bestand heeft die op alle systemen werkt. dus alleen copie + pasta in mapje en het werkt. OpenVPN is wel root toegang en busybox voor nodig.

Verder is mijn ervaring dat je batterij wel sneller op gaat naarmate je een VPN gebruikt.
05-06-2012, 13:40 door Anoniem
even opletten dat de diverse security diensten niet betrokken zijn bij deze oplossing.
05-06-2012, 14:15 door Anoniem
Door Anoniem: copie + pasta in mapje en het werkt.
freudiaanse typfout?
05-06-2012, 15:56 door Anoniem
Komt dat niet omdat (Open)VPN de data verbinding open laat staan?

Maar hoe gedraagt OpenVPN zich op Android? Ik weet dat bij iOS dat als de VPN niet werkt dat iOS dan gewoon maar vrolijk alles over de open lijn gooit, zonder waarschuwing.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.