image

LG lanceert Firefox-smartphone in Brazilië

woensdag 23 oktober 2013, 11:50 door Redactie, 0 reacties

Ook elektronicagigant LG is begonnen met het aanbieden van een smartphone die op Firefox OS draait, waarmee het in de voetsporen van Alcatel en het Chinese ZTE treedt. Firefox OS is het door Mozilla ontwikkelde mobiele besturingssysteem dat sterk op HTML5 leunt.

De LG Fireweb is sinds gisteren in Brazilië verkrijgbaar en zal binnenkort ook in Mexico, Peru en Uruguay worden aangeboden. Het toestel beschikt over een 4-inch scherm, een 5-megapixel camera en ingebouwde integratie met Twitter en Facebook. De LG Fireweb draait versie 1.1 van Firefox OS, die prestatieverbeteringen en nieuwe features bevat, zoals MMS messaging.

Gebruikers

Firefox OS is bedoeld voor opkomende landen en moet gebruikers een open platform bieden. Op dit moment zou 21% van alle mobiele telefoongebruikers over een smartphone beschikken. Mozilla werkt inmiddels met meer dan 20 verschillende fabrikanten en telecomaanbieders samen om met Firefox OS een toegankelijk en betaalbaar toestel aan beginnende smartphone-gebruikers aan te bieden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.