image

GroenLinks wil brief over invoering EPD

donderdag 7 juni 2012, 13:17 door Redactie, 4 reacties

GroenLinks wil dat burgers toch via een brief over de invoering van het Electronisch Patiëntendossier (EPD) worden ingelicht, ook al is een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, VVD en D66 hier tegen. "De Eerste Kamer vroeg terecht om openheid. Zo’n brief is het minste wat we kunnen doen om mensen te informeren. De minister moet haarfijn uitleggen waar patiënten aan toe zijn", zegt GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman.

De partij wil dat er pas een EPD komt als de privacy en de keuzevrijheid van de patiënt gewaarborgd zijn. De Eerste Kamer besloot eerder het wetsvoorstel inzake het Landelijk Schakel Punt (LSP) af te wijzen omdat de privacy van de patiënt onvoldoende geborgd was. Een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, VVD en D66 besloot vervolgens dat er een private doorstart moest komen.

Brief
Dat dezelfde meerderheid nu een brief aan alle burgers blokkeert en in plaats daarvan pleit voor een folder via huisartsen en apotheken is Voortman een doorn in het oog. Niet iedereen zou zo worden bereikt.

"Mensen horen eerst via de media dat de Eerste Kamer het EPD heeft weggestemd, dan dat de Tweede Kamer het er privaat toch doordrukt en hebben vervolgens geen idee hoe het nu zit met hun gegevens."

Reacties (4)
07-06-2012, 14:38 door Anoniem
Wat men in de Tweede Kamer hoort te weten is dat er al honderden van deze EPD-systemen zijn waar van miljoenen burgers de persoonsgegevens al over tal van private systemen worden verwerkt waar heel veel personen bij kunnen... Maar daar hoort men niemand over, er viel te scoren op een EPD dat door de overheid is bedacht, niet op iets in de private sector. Dan trekt de politiek de handjes af van privacy en openheid en is het aan de markt om voor je rechten en veiligheid op te komen, en dat doet men natuurlijk voldoende conform de wet...kuch
07-06-2012, 17:00 door Anoniem
Daar staan ze in Den Haag om bekend: ER DOORDRUKKEN. En de burger? Daar hebben ze nog nooit van gehoord.
07-06-2012, 18:06 door spatieman
google EPD ,sponsored by NSA and google !
07-06-2012, 22:31 door Anoniem
Ja als het aan het kabinet ligt dan integreren we zo spoedig mogelijk dat EPD en DigiD in Facebook, Twitter en Hyves.
Want dat is wel zo reuze handig.

Stelletje sufkutten in de politiek.
Laten zich van alles wijsmaken en zien de gevaren niet in.

Juist NU nu al die websites gehackt worden en SSL certificaten gekraakt en vervalst zijn zou je toch verwachten dat er in de politiek alle alarmbellen gingen rinkelen, maar neen.....

Wat ze in het kabinet willen dat MOET en ZAL er komen....

Daar ben ik het volledig mee eens met "17:00 door Anoniem".

DOORDRUKKEN!!!!

Digibeten....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.