image

Standaard Do-Not-Track IE10 sterft stille dood

donderdag 7 juni 2012, 13:37 door Redactie, 12 reacties

Het standaard inschakelen van Do-Not-Track (DNT) in Internet Explorer 10 lijkt door een wijziging van de specificatie alweer van de baan. Microsoft kondigde onlangs aan dat het de maatregel standaard in de browser zal inschakelen, tot grote woede van advertentiebedrijven. Via Do-Not-Track geven internetgebruikers aan dat ze niet gevolgd willen worden. Advertentiebedrijven kunnen daardoor geen gerichte advertenties tonen, die meer geld waard zijn.

Adverteerders kunnen weer gerust ademhalen, want in de nieuwe specificatie staat dat gebruikers de optie nadrukkelijk zelf moeten instellen.
"Microsoft IE kan geen compliance met DNT claimen als we de W3C aanbeveling hebben gepubliceerd. Ze kunnen met hun huidige instelling doorgaan, aangezien DNT een vrijwillige standaard is. Maar als zij beweren dat ze aan de W3C aanbeveling voldoen terwijl dat niet zo is, dan is dat een zaak die de Federal Trade Commission en anderen kunnen handhaven", aldus een werkgroep van de W3-organisatie die DNT standaardiseert.

Reacties (12)
07-06-2012, 13:43 door Whoops
Hopelijk voegt Microsoft een grote "Activate Do-Not-Track" knop toe aan het beginscherm!
Waarschijnlijk zal de overgrote meerderheid deze functie dan alsnog activeren :)
07-06-2012, 13:58 door Anoniem
Vergeet niet dat Do-Not-Track niet betekent dat je geen reclame meer te zien krijgt, enkel dat ze niet "gepersonaliseerd" is. Gewoon het heft in eigen handen nemen en AdBlock + Ghostery installeren in je browser
07-06-2012, 14:21 door Anoniem
Of net zoals bij de gedwongen browser-keuze programma, een apart scherm
waarin uitgelegd wordt wat en waarom. JA of NEE. Weet u het zeker.?..
07-06-2012, 15:01 door Anoniem
Ik hou het dan maar bij chrome e nde gratis "do not track me" plugin
07-06-2012, 15:15 door Anoniem
Hopelijk voegt Microsoft een grote "Activate Do-Not-Track" knop toe aan het beginscherm!
Waarschijnlijk zal de overgrote meerderheid deze functie dan alsnog activeren :)
Ja, en als het kan standaard een bureaublad snelkoppeling.
Een internet zonder gerichte reclame of een reclame vrij internet....droom, droom...droom :-))

Marthy
07-06-2012, 15:24 door Anoniem
Beetje een onzin allemaal, als je geen reclame wilt gebruik dan een AD-blocker. Als ik reclame wil zien, dan heb ik liever doelgerichte reclame :), dan heb je er wellicht ook nog wat aan. En kunnen andere mensen er ook nog wat aan verdienen.
07-06-2012, 15:45 door Anoniem
Microsoft heeft ondertussen wel de publiciteit gehaald met deze stunt. En bij veel mensen zal toch het idee blijven hangen dat IE dus standaard "veiliger" is dan andere browsers...
Goede marketing-zet van Microsoft, dus.
07-06-2012, 17:26 door Anoniem
Anti trackers en adblockers

Anti tracking : zorgt ervoor dat je tijdens het bezoeken van een website op de achtergrond geen verbinding legt met andere servers / websites.

Dan kan bijvoorbeeld met :

- een addon als Ghostery
- een uitgaande firewall (blokkeren van uitgaande connecties naar bijv. de meest voorkomende en bekendste trackers)
- een addon als Requestpolicy want vergeet niet dat juist afbeeldingen vaak als tracker worden gebruikt (die staan niet op de site zelf maar worden opgehaald van een andere server / website.
- weigeren van third party cookies weigeren
- opschonen van flashcookies , bijvoorbeeld met better privacy.

Waar je (voorzover mij bekend) niets tegen doet is het opslaan van webbrowser / systeeminfo profielen, want je browser geeft wat door (minder als je javascript uit hebt staan; No-script) , dat is denk ik de meest geavanceerde vorm van tracking die ongetwijfeld allang de de echt grote bedrijven worden gebruikt.
Je zou dan moeten voorkomen dat je browser die info niet doorgeeft aan de bezoekende website, dat kan dan wel lastig zijn doordat de goedbedoelde functionaliteit ook niet meer werkt.

Een ad blocker blokt volgens mij alleen visueel de reclame afbeelding maar voorkomt niet dat er toch contact is met betreffende tracking server / website.

Het een is dus een visuele oplossing terwijl de ander juist bezig is met wat je toch al niet zag.

Daarnaast kan het misschien nog helemaal geen kwaad ipv6 uit te schakelen in verband met het leggen van dubbele verbindingen op de achtergrond, maar dat mag je zelf "ixquicken" of "startpagen".

Overweeg ook eens verschillende browsers voor het gebruik voor verschillende doeleinden.
07-06-2012, 17:50 door Anoniem
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Laat Microsoft zich maar eens druk maken over zaken als veiligheid, stabiliteit, gebruiksvriendelijkheid en snelheid van hun nieuwe browser IE10. Veel mensen zijn momenteel niet erg enthousiast over Internet Explorer, dus er is voldoende werk aan de winkel.
07-06-2012, 19:27 door Skizmo
Door Anoniem: Microsoft heeft ondertussen wel de publiciteit gehaald met deze stunt. En bij veel mensen zal toch het idee blijven hangen dat IE dus standaard "veiliger" is dan andere browsers...
Goede marketing-zet van Microsoft, dus.
"We geven u minder reclame met onze browser... onee dat doen we toch niet"

... en dat noem jij goede reclame ?
08-06-2012, 10:50 door Anoniem
Door Skizmo:
Door Anoniem: Microsoft heeft ondertussen wel de publiciteit gehaald met deze stunt. En bij veel mensen zal toch het idee blijven hangen dat IE dus standaard "veiliger" is dan andere browsers...
Goede marketing-zet van Microsoft, dus.
"We geven u minder reclame met onze browser... onee dat doen we toch niet"

... en dat noem jij goede reclame ?
Wie zegt dat ze dat niet doen?
Er komt er gewoon een knop, waarbij de gevaren van tracking worden uitgelegd. Als de gebruikers dan kiezen dat de niet gevolgd willen worden, dan is dat de keus van de gebruiker.
11-06-2012, 13:22 door Anoniem
Ach, liever helemaal geen reclame, Als het zonodig moet, dan liever wat doelgerichte reclame.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.