image

Echtpaar veroordeeld wegens beschadigen computer ex-baas

donderdag 24 oktober 2013, 14:35 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans echtpaar uit Pittsburgh is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar, een taakstraf van 300 uur en het betalen van een schadevergoeding van 2500 dollar wegens het beschadigen van een computer van een voormalige werkgever en het handelen in wachtwoorden.

Op 28 november 2011 werd de 26-jarige Alyson Cunningham door het advocatenkantoor waar ze werkte ontslagen. Uit wraak voor het ontslag besloot ene Matthew West, op aanmoedigen van Alyson en haar man Jonathan Cunningham, op de servers van het advocatenkantoor in te loggen.

Hiervoor gebruikte hij een VPN-proxy in Duitsland en een wachtwoord dat hij van Alyson via Facebook had ontvangen. West installeerde vervolgens software om de inloggegevens van iedereen op het kantoornetwerk op te vangen.

Anonymous

Op 29 november 2011 stuurde West een partner bij het advocatenkantoor vanaf het e-mailaccount anonymous.pittsburgh.page@gmail.com een bericht dat de webservers van het kantoor waren gehackt en dat alle back-upbestanden waren gekopieerd en verwijderd. In het bericht deed West voorkomen dat de hack het werk van internetbeweging Anonymous was.

Uit chatgesprekken blijkt dat Jonathan Cunningham met West communiceerde toen die bezig was om op de servers van het advocatenkantoor in te breken. Cunningham zou hem instructies en suggesties hebben gegeven, waaronder het gebruik van specifieke VPN-servers. Naast de opgelegde straffen moet het echtpaar ook hun computergebruik laten monitoren en de veroordeling aan elke toekomstige werkgever melden.

Reacties (1)
24-10-2013, 18:00 door Anoniem
Dat computergebruik monitoren lijkt me een uitvoerbare straf voor de Amerikaanse overheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.