image

AV-bedrijven gevraagd om openheid over overheidsspyware

vrijdag 25 oktober 2013, 09:27 door Redactie, 4 reacties

Een coalitie van veiligheidsexperts en internationale burgerrechtenorganisaties heeft anti-virusbedrijven gevraagd om openheid over het detecteren van overheidsspyware. De coalitie is bezorgd over de bescherming van burgers tegen dergelijke software.

"Internetgebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun anti-virussoftware zo veilig mogelijk is, maar we vrezen voor het tegendeel", zegt Ton Siedsma van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom. De ondertekenaars vragen in de brief onder meer om transparantie over de verzoeken van de overheid om deze malware bij detectie niet te verwijderen.

Verzoeken

Daarnaast wil de coalitie informatie over hoe deze bedrijven zullen omgaan met dergelijke verzoeken in de toekomst. Tot slot vraagt ze of er in het verleden al dergelijke overheidssoftware door anti-virusbedrijven is gedetecteerd. De internationale coalitie maakt zich zorgen omdat het instemmen met zulke verzoeken de internetgebruiker onveiliger zal maken.

De brief is onder andere ondertekend door de Nederlandse hoogleraar Bart Jacobs, beveiligingsexpert en cryptograaf Bruce Schneier en de Amerikaanse burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation.

Reacties (4)
25-10-2013, 09:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-10-2013, 10:30 door Anoniem
Tja, als je ziet hoe gemakkelijk entertainment bedrijven het voor elkaar krijgen om virusscanners programma's als virus aan te melden welke kunnen worden gebruikt om toegang tot bepaalde media te krijgen dan is het voor overheden natuurlijk een koud kunstje om overheids trojans op de white list te laten zetten. Maar dergelijke trojans kunnen ook gewoon binnen reguliere OS functies verstopt zitten. Mijn firewall blokkeert alles wat ik niet functioneel vind, maar dat vergt wel wat kennis en onderhoud en dat is voor veel leken niet te doen.
25-10-2013, 11:45 door Anoniem
Door GateKeeper: Ja dat zou ik ook wel willen weten ... hoe gaan wij een Nederlandse bundestrojan herkennen, en hoe houden wij opa Ivo buiten de deur?

Die kans is verkeken. Het internet gaat ten onder aan wat zijn belangrijkste kenmerk was: een open netwerk te zijn. Het zal niet meer lukken om bedrijven als Google en Facebook, en spionerende overheden te verdrijven. Zij hebben zich breed gemaakt en zullen die positie niet meer opgeven. Integendeel, Google heeft nog veel meer ambities waar we last van gaan krijgen. En de massa roept: heb je soms iets te verbergen, nou dan.
25-10-2013, 11:50 door Anoniem
Door GateKeeper: Ja dat zou ik ook wel willen weten ... hoe gaan wij een Nederlandse bundestrojan herkennen, en hoe houden wij opa Ivo buiten de deur?

Ivo Opstelten hou je buiten de deur door een abbo bij een vpn boer te nemen, en dan als O.S. natuurlijk Linux (bijv. Debian)
Dan heb je ook gelijk geen viriscanner nodig. Niet op alles klikken, en Iceweasel als browser met Noscript en een scala
aan andere Add-ons. Geen rara pakketten installeren en voila je bent goed beschermd tegen al die BigBrothers.

Hmmm en deze tips kun je ook gelijk even doornemen.
https://www.security.nl/posting/366719/10+regels+voor+een+pc+die+de+NSA+niet+kan+afluisteren

De NSA kan misschien veel maar heus niet alles hoor, en dat ze veel kunnen is omdat de meeste mensen Windows hebben draaien, bijna geen beveiliging, software niet updaten dan wel de verkeerde bekende software downloaden.
Inmiddels weten we dat ze exploits hebben voor de bekende software, en voor het Windows O.S.

Dus ja dat is vragen om ............? Toch noch bang voor de NSA? Boot dan je PC met een KIOSK cd-tje en ga dan via
een VPN het net op. Gebruik een externe disk voor je opslag en niemand die je iets doet.

Simpel zat lijkt me zo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.