image

PvdA wil realistisch digitaal beveiligingsbeleid

vrijdag 8 juni 2012, 10:32 door Redactie, 7 reacties

De Partij van de Arbeid (PvdA) wil geen digitaal veiligheidsbeleid dat een vals gevoel van veiligheid geeft. Dat laat de partij in het conceptverkiezingsprogramma weten. Daar is ook een hoofdstuk gewijd aan digitale veiligheid en privacy. "Georganiseerde criminaliteit, radicalisering en terrorisme, financiële fraude, ze trekken zich niets aan van grenzen en maken volop gebruik van de digitale snelweg. Politie en justitie moeten dus in staat zijn ook in de virtuele wereld adequaat op te treden. Daarvoor moet voldoende kennis en kunde breed in deze organisaties aanwezig zijn."

Privacy
Als het aan de partij ligt geldt wet- en regelgeving die de privacy van burgers inperkt alleen voor een bepaalde periode. Daarna moet de noodzaak van de wet bewezen worden. Verder moeten mensen meer inzicht krijgen in wat ze online delen. "Bedrijven mogen gegevens van internetgebruikers alleen gebruiken na toestemming en duidelijke informatie."

Naast een zwaardere rol voor het College Bescherming Persoonsgegevens en handhaving van netneutraliteit, wordt ook naar digitaal veiligheidsbeleid gekeken. "Dat mag geen vals gevoel van veiligheid geven, maar moet op basis van dreigings- en risicoanalyses vormgegeven worden."

Reacties (7)
08-06-2012, 11:04 door Anoniem
Klinkt allemaal mooi.


Te mooi eigenlijk. Het is zeker verkiezingstijd?
08-06-2012, 13:13 door Anoniem
Wat weet de PVDA nuo van realiteit?
08-06-2012, 13:14 door Whoops
Door Redactie: "Bedrijven mogen gegevens van internetgebruikers alleen gebruiken na toestemming en duidelijke informatie."
Een dergelijke regeling heeft waarschijnlijk weinig nut.
Bedrijven buiten Nederland zullen zich hier niets van aantrekken.
08-06-2012, 13:58 door [Account Verwijderd]
"Bedrijven mogen gegevens van internetgebruikers alleen gebruiken na toestemming en duidelijke informatie."

Dit soort dingen zijn toch al standaard, bij zo'n beetje elk aanmeldformulier moet ik invullen dat ik akkoord ga met de algemene voorwaarde en privacybepalingen van een bedrijf.
Dat vrijwel alle gebruikers deze accepteren zonder te lezen, is hun eigen fout.
08-06-2012, 14:56 door tegenlicht
"Als het aan de partij ligt geldt wet- en regelgeving die de privacy van burgers inperkt alleen voor een bepaalde periode. Daarna moet de noodzaak van de wet bewezen worden."

Je wordt eerst genaaid, en daarna wordt er gekeken of je ten onrechte bent genaaid. Kun je daar lering uit trekken. Nee, we zien dat u ten onrechte bent genaaid, dus zullen we u niet meer op deze manier naaien. De volgende keer, gaan we u op een andere manier naaien (andere wetgeving), waardoor het toch noodzakelijk is dat we u eerst naaien om daarna achteraf te kijken of we u weer ten onrechte hebben genaaid. En so on...
09-06-2012, 16:25 door 0101
Door PvdA:...alleen voor een bepaalde periode. Daarna moet de noodzaak van de wet bewezen worden
Dus eerst gaan we de wet invoeren, we kijken het een aantal jaartjes aan en met een beetje geluk zijn de volgende verkiezingen alweer aangebroken voordat mensen erachter komen dat het een absoluut nutteloze wet is die slecht is voor Nederland?

Dank je feestelijk.
11-06-2012, 12:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.