image

Nederland werkt samen met Duitsland aan cybersecurity

vrijdag 25 oktober 2013, 19:19 door Redactie, 0 reacties

Nederland en Duitsland gaan op het gebied van cybersecurity intensiever samenwerken. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Dick Schoof, heeft hierover overleg gevoerd met de Duitse regeringscommissaris voor informatietechniek, staatssecretaris Cornelia Rogall-Grothe.

Aan de orde waren met name de strategieën van de beide landen op het gebied van cybersecurity. Beide strategieën beogen een betere bescherming van de samenleving tegen cyberaanvallen en -verstoringen. Daarbij spelen ook nationale en internationale samenwerking tussen overheidsinstellingen, aanbieders van IT-infrastructuren, wetenschappelijke instellingen en het publiek een belangrijke rol.

Oefening

In deze context hebben minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken afspraken gemaakt over het organiseren van een grensoverschrijdende bilaterale oefening op het gebied van cybersecurity. Bij deze bilaterale oefening, die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2014, gaat de aandacht voornamelijk uit naar operationele thema’s.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.