image

"Stuxnetaanval Iran was Israëlisch idee"

maandag 11 juni 2012, 15:12 door Redactie, 1 reacties

De Stuxnetaanval op de Iraanse uraniumverrijkingscentrale in Natanz was een Israëlisch idee en geen Amerikaans idee zoals onlangs de New York Times beweerde. Volgens Yossi Melman, voormalig journalist van de Israëlische krant Ha'aretz, hoorde hij van Israëlische functionarissen een andere versie. Israëlische inlichtingendiensten zouden al geruime tijd bezig zijn met het via internet aanvallen en ontregelen van Iran's nucleaire ambities.

Pas later wisten de inlichtingendiensten de VS te overtuigen om een gezamenlijke operatie te lanceren. De Israëlische bronnen van Melman zouden echter niet in een gevecht verwikkeld willen raken over wiens idee het was. "We weten dat de verkiezingen eraan komen", aldus een bron. "We willen niet het feestje voor Obama en zijn regering verstieren, die op manipulatieve wijze een aantal geheimen over het succes van cyberoorlog heeft gedeeld."

Reacties (1)
12-06-2012, 09:11 door Anoniem
"We willen niet het feestje voor Obama en zijn regering verstieren, die op manipulatieve wijze een aantal geheimen over het succes van cyberoorlog heeft gedeeld."

Dus israel staat achter obama ipv romney? zal die nobelprijs van de vrede vast ook wel terecht zijn....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.