image

Meer madware in Android-apps op Google Play

dinsdag 29 oktober 2013, 21:49 door Redactie, 0 reacties

In de eerste helft van dit jaar is de hoeveelheid madware in Android-apps op Google Play verder toegenomen, zo beweert Symantec in een nieuw rapport. Madware staat voor 'mobile adware' en wordt omschreven als apps die zeer agressieve advertentiebibliotheken gebruiken.

Om inkomsten te genereren kunnen app-ontwikkelaars een advertentiebibliotheek aan hun app toevoegen. Deze bibliotheken hebben de mogelijkheid om informatie over de app-gebruikers te verzamelen en zo gerichte advertenties te tonen. Er zijn echter ook advertentiebibliotheken die persoonlijke gegevens kunnen lekken of hinderlijk gedrag vertonen, zoals het tonen van advertenties in de waarschuwingsbalk en het aanpassen van bookmarks.

Privégegevens

App-ontwikkelaars kunnen uit tenminste 65 verschillende advertentiebibliotheken kiezen. Van de 65 bibliotheken die Symantec onderzocht viel 55% in de categorie madware. De apps lekten privégegevens of informatie van het gebruikersprofiel en hinderden gebruikers door onder andere gesproken advertenties af te spelen zodra er gebeld werd.

Madware is niet alleen een probleem op onofficiële marktplaatsen, ook apps op Google Play hebben ermee te maken. Vorig jaar bleek dat 15% van alle apps op Google Play madware bevatte. Dat is in de eerste zes maanden van dit jaar naar 23,8% gestegen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.