image

Zomervakantie zorgt voor afname Java-aanvallen

woensdag 30 oktober 2013, 15:27 door Redactie, 1 reacties

Over het afgelopen jaar genomen was er een sterke toename van het aantal aanvallen op Java-gebruikers, maar in de zomervakantie was er opeens een daling zichtbaar. Dat laat het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab weten, dat de gegevens van 40 miljoen gebruikers verzamelde.

Tussen september 2012 en augustus 2013 werden 14,1 miljoen aanvallen waargenomen die Java-exploits gebruikten. Een stijging van 33,3% ten opzichte van de 12 maanden ervoor. Verder bleek dat miljoenen Java-gebruikers met kwetsbare versies werken en updates niet meteen installeren.

In juni van dit jaar publiceerde Oracle Java 7 Update 25, maar zes weken later was deze versie pas door 42,56% van de 26,8 miljoen gebruikers uit de onderzoeksgroep geïnstalleerd. De meeste gebruikers gebruikten op het moment dat de onderzoekscijfers werden verzameld nog steeds een kwetsbare versie.

Zomervakantie

Terwijl de meeste Java-gebruikers een nieuwe versie niet of pas heel laat installeren, bleek dat gebruikers in de zomervakantie opeens veel sneller met het uitrollen van updates waren. De precieze reden durven de onderzoekers van Kaspersky Lab niet te zeggen. Mogelijk heeft alle media-aandacht voor de beveiligingsproblemen van Java hiermee te maken.

Verder nam ook tussen juni en augustus het aantal aanvallen en aangevallen gebruikers af. Dat kan volgens het anti-virusbedrijf met de uitrol van de laatste versie te maken hebben, aan de andere kant is het zomervakantieseizoen vaak erg rustig als het om cybercrime-activiteiten gaat.

Image

Reacties (1)
30-10-2013, 15:39 door Anoniem
Tuurlijk, drinken we meer thee ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.