image

"DoS-aanval gevaarlijker dan Stuxnet"

donderdag 14 juni 2012, 10:33 door Redactie, 2 reacties

Beheerders van SCADA-installaties en industriële controle systemen (ICS) moeten zich drukker om traditionele dreigingen maken dan bang te zijn voor geavanceerde malware zoals Stuxnet, Flame of Duqu. SCADA (supervisory control and data acquisition) betreft systemen die voor de kritieke infrastructuur worden gebruikt, zoals waterzuivering en energievoorziening. Deze systemen zijn volgens het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Stonesoft veel kwetsbaarder voor traditionele aanvallen, dan voor aanvallen via 'supermalware' zoals Stuxnet en Flame.

"Ons advies aan ICS en SCADA netwerkbeheerders is om kennis te nemen van dreigingen zoals Flame, maar met name waakzaam te zijn op meer conventionele, bekende dreigingen", zegt productmanager Matt McKinley. "Het is veel waarschijnlijker dat een Denial of Service-aanval meer schade veroorzaakt op hun netwerk dan Stuxnet of Duqu."

Reacties (2)
14-06-2012, 10:37 door Anoniem
"Deze systemen zijn volgens het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Stonesoft veel kwetsbaarder voor traditionele aanvallen, dan voor aanvallen via 'supermalware' zoals Stuxnet en Flame."

Het platleggen van bijvoorbeeld een website is even gevaarlijk als het onderscheppen van geheimen van overheden of bedrijven ? Volgens mij kijkt McKinley enkel naar de kans dat je getroffen wordt door een aanval, dan de impact van die aanval.
14-06-2012, 21:22 door Anoniem
@ Anoniem

Zoekt U even de betekenis van Denial of Service aanvallen op.
Meneer McKinley heeft hier namelijk niet over DoS aanvallen op websites maar infrastructuur.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.