image

Onbeschoft uitzendbureau door hackers ontmaskerd

vrijdag 15 juni 2012, 10:37 door Redactie, 25 reacties

Een Belgisch uitzendbureau dat zich beledigend over sollicitanten uitlaat is door hackers ontmaskerd. De database van AGO-Interim, dat zowel in België als Frankrijk actief is, werd gestolen en bevat allerlei denigrerende teksten over sollicitanten. "Niets mee aan te vangen. Ziet er altijd dronken uit. Labiel persoon. Zit constant voor zich uit te staren. Duurt een uur eer ze zit, en nog een uur eer ze weer buiten is. Denk geen slecht persoon, maar er scheelt iets mee... nog altijd een loserke. Zit niets van fut in, heeft sinds juni vorig jaar geen werk meer gehad." Zo schrijft het uitzendbureau over Monica B.

Zowel de voornaam als achternaam van de sollicitanten staat in het bericht op Pastebin.com, alsmede rijksregisternummer, e-mailadres, adresgegevens en telefoonnummer. Pastebin.com is op dit moment onbereikbaar wegens netwerkproblemen bij de hostingprovider, waardoor het bericht alleen via Google is te bekijken.

Evaluatie
"Scheelt iets mee. Enorm zweten en hoesten. Drugs? Geen mobiliteit en geen plannen toe. Zelfs geen fiets. twijfels over zijn eerlijkheid ivm vroegere werkervaringen. zie referenties laatste werkgever. zeker niet te gebruiken, liegt over alles, is niet gemotiveerd om te werken", aldus een andere 'evaluatie'.

Vaak worden sollicitanten ook met NTG aangemerkt, wat volgens de aanvallers waarschijnlijk voor Niet Te Gebruiken (NTG) staat. In totaal zeggen de aanvallers 10.000 profielen van sollicitanten te hebben bemachtigd.

Chantage
Net als bij de hack van het Belgische Elantis, de dochter van de Belgische Dexia bank, eisen de hackers een 'idiotentaks' van AGO-Interim omdat het de website niet goed beveiligde. Hoeveel de idiotentaks bedraagt willen de aanvallers niet zeggen, maar het zou onder de 100.000 euro zijn.

"Als AGO-Interim ons deze belasting tijdig betaalt, zullen we de overige 9997 namen niet openbaren, alsmede de bijbehorende persoonlijke gegevens", stellen de aanvallers. Op de website van het uitzendbureau is niets over de aanval te vinden.

Update 10:41 - Pastebin.com is weer bereikbaar
Update 11:45 - Bedrag 'idiotentaks' is onbekend

Reacties (25)
15-06-2012, 10:43 door Anoniem
Tja... Dat gebeurt toch overal? Als je mensen moet beoordelen, dan zitten daar toch ook mensen tussen waar inderdaad weinig van deugt en waar je niets mee kan? En moet je dan in een soort Dilbert-speak en mooie woorden zeggen wat ook met een afkorting (NTG) kan? Een team artsen dat een patiënt moet beoordelen zal op eenzelfde wijze hun conclusie trekken: niets meer aan te doen, zuipt zichzelf dood.

Wat je wel moet doen is zorgen dat deze database nooit van buiten te benaderen is, en indien toch niet te linken is aan een persoon...
15-06-2012, 10:54 door Anoniem
Whahaha dit is eigenlijk best grappig :$
15-06-2012, 11:12 door Anoniem
Gebeurt inderdaad overal, maar als je zelf het onderwerp bent is het zeer confronterend en kwetsend. Dat een bedrijf zaken niet goed afgeschermd heeft is gewoon slecht. Om dan vervolgens dit onder dreigement van openbaring op pastebin te gooien is ronduit crimineel.

Ik hoop dat ze deze crackers pakken, want hackers zijn het niet.
Ik hoop ook dat het uitzendbureau maatregelen neemt om zijn databases beter te beschermen.
15-06-2012, 11:17 door MrBil
Idiotentaks +1
15-06-2012, 11:19 door SirDice
Je zou de afwijzingen eens moeten lezen die ik geschreven heb... Dan zijn deze nog subtiel.
15-06-2012, 11:33 door Anoniem
Voor wie het zich nog meer afvroeg, onderaan het pastebinbericht staat:

Oh, and a little preview of another unrelated successful hack for our fans:

Unp2Z25qY3Z4Znp5b3Z0Z2ptZ3Zwb2l6bW56aHZkZ3Z4eGpwaW9odml0ZGlvem16bm9kaWJoem5udmJ6bmFtamhidnRodmd6YW1kaXlzcmNqaGN6bXpicGd2bWd0aHp6eW5ham14dm5wdnFuenNyZGdnbXpnenZuenl2b3Zndm96bQ==
Da's base64 natuurlijk, en dan krijg je:
Rzvgnjcvxfzyovtgjmgvpoizmnzhvdgvxxjpiohvitdiozmznodibhznnvbznamjhbvthvgzamdiysrcjhczmzbpgvmgthzzynajmxvnpvqnzsrdggmzgzvnzyvovgvozm
En dat ziet er uit als een caesar cipher, dan ga je wat proberen en blijkt de verschuiving vijf te zijn:

Wealsohackedtaylorlautnersemailaccountmanyinterestingmessagesfromgaymalefrindxwhomheregularlymeedsforcasuavsexwillreleasedatalater
(maar dat terzijde)
15-06-2012, 11:49 door Anoniem
Zogenaamde ethische hackers die de moraalridder uithangen en met het vingertje naar anderen wijzen. Maar vervolgens wel zo onbeschoft zijn om namen en adressen op pastebin te publiceren.
Het zijn niet de negatieve beoordelingen van het uitzendbureau die deze mensen tot slachtoffer maken maar het feit dat een paar idioten het nodig vinden alles op straat te gooien.
15-06-2012, 12:01 door Anoniem
Gast,

Doorlinken naar een site waar onze zuiderlijke buren met naam en toenaam worden genoemd is op z'n minst onfatsoenlijk te noemen. Da's toch niet nodig? Nijgt naar smaad en laster...

Doe es netjes doen en haal de doorlink eruit...
15-06-2012, 12:05 door Skizmo
"Scheelt iets mee. Enorm zweten en hoesten. Drugs? Geen mobiliteit en geen plannen toe. Zelfs geen fiets. twijfels over zijn eerlijkheid ivm vroegere werkervaringen. zie referenties laatste werkgever. zeker niet te gebruiken, liegt over alles, is niet gemotiveerd om te werken",
Dit soort opmerkingen heb je juist nodig om te weten of je goed personeel voor je hebt. Ik vind dit dus helemaal niet onbeschoft, maar juist oprecht. Kennelijk weten deze 'hackers' niet hoe het er in het echte leven aan toe gaat. Misschien moeten ze eens een baan gaan zoeken zodat ze het wel begrijpen.
15-06-2012, 12:25 door Duck-man
Zo wordt nu eenmaal een dossier op gemaakt. Mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. En zeker als je op zoek bent naar een baan doe je je best om goed over te komen. Een werkgever zit ook niet te wachten op een medewerker die niet wil.
Kwalijk is dat dit soort informatie niet goed wordt afgeschermd. Nog kwalijker is dat deze mensen publiekelijk te kakke worden gezet door mensen die zich hackers vinden. Als je wat wilt aan tonen is dat goed maar haal dan wel even naam en nummer weg dit heeft geen enkele toegevoegde waarde. Uitzendbureau beveiliging fout hackers nog fouter.
15-06-2012, 12:52 door User2048
Als het uitzendbureau al iets fout heeft gedaan, zet dan het uitzendbureau voor schut, en niet de klanten. Door deze informatie publiek te maken vinden deze mensen nooit meer een baan. Foute actie, naar mijn mening.
15-06-2012, 12:54 door Anoniem
@SirDice

Laat maar eens zien ... haha
15-06-2012, 13:49 door Anoniem
Die hackers gaan oop lekker om met de privacy van de werknemers... Wat willen ze hier nou meer bereiken, want ze beschadigen mensen zo alleen maar. Indien ze aan wilden tonen hoe dit uitzendbureau met mensen om gaat, dan hadden ze de data wel wat kunnen censureren om de privacy te beschermen.
15-06-2012, 14:11 door Anoniem
Niks mis met die kwalificaties. Geeft precies aan wat je wilt weten. Niks onbeschoft, gewoon eerlijk. Wel dom van de slechte beveiliging. En ziek tot op het bot van die hackers om dit zo naar buiten te brengen.
15-06-2012, 14:52 door Anoniem
"Zogenaamde ethische hackers die de moraalridder uithangen en met het vingertje naar anderen wijzen. Maar vervolgens wel zo onbeschoft zijn om namen en adressen op pastebin te publiceren."

Er is helemaal *niets* ethisch aan deze praktijken, het gaat hier om criminelen die bezig zijn met afpersing, en die dreigen om wanneer ze geen 100.000 euro krijgen meer informatie te openbaren.
15-06-2012, 16:35 door Anoniem
De waarheid is nu eenmaal keihard. Niks mis met dat commentaar imo
15-06-2012, 19:10 door Anoniem
Ik kreeg ooit een uitzend kracht aan de phunlijn die vroeg hoe laat hij opgehaald werd.
Dit was dus op de derde dag dat hij op zijn werk had moeten zijn.
Daar heb ik nog 10 minuten tijd aan verspild in een poging hem duidelijk te maken
dat er geen limousine voor komen rijden om een ongeschoolde arbeider op te halen.
Als ik op dat moment een gok had moeten doen zijn IQ dan had hij achteruit naar Alpha Centauri moeten lopen
om aan een dergelijk negatieve waarde te komen.

De kreten en opmerkingen in dat gehakte file zijn HEILIG!!!
15-06-2012, 23:40 door Anoniem
Ze zijn allebei fout , maar het uitzendbureau ook net zo goed , je gaat niet over iemand zeggen dat ze een loser is in een verslag over een werknemer , wat voor onbeschofte "%#_&%"2@ ben je dan wel niet.
16-06-2012, 01:53 door maboc
paste-bin-id bestaat al niet meer.
Wat een stel prutsers die hackers.

Hoewel de idiotentaks wel een grappig woord is, ruikt het toch meer naar graaiers dan naar ethiek, heb ik de indruk.
16-06-2012, 11:30 door securbenik123321
je zal maar een griep onder de leden hebben maar toch omdat je nu 1 maal een sterk karakter hebt en een hoog moraal, persoon bent, sleep je je met veel moeite naar de afspraak op het uitzendburo.

aldaar aangekomen en na het gesprek krijg je de stigma "NTG".

hoe onrechtvaardig is dat ! terwijl je als je niet ziek bent een normale keiharde loyale werker bent.
maar je wordt wel afgeserveerd voor jouw hele toekomst bij dat uitzendburo+netwerk !

ik snap ook wel dat er een selectie gemaakt moet worden, maar vergeet nooit dat zo een gesprek een momentopname is !

of zijn jullie nooit eens grieperig geweest en toch naar jouw werk gegaan ? tis te hopen dat je op die betreffende dag niet toevallig een functioneringsgesprek had of dat je beoordeeld wordt o.i.d, kom je er niet al te best vanaf, zou lullig zijn als je daar een langere tijd of misschien voor altijd op afgerekend zou worden..


maw, er zitten altijd meerdere kanten aan een verhaal en gezien jullie reacties is jullie blikveld erg nauw !
16-06-2012, 16:48 door Skizmo
je zal maar een griep onder de leden hebben maar toch omdat je nu 1 maal een sterk karakter hebt en een hoog moraal, persoon bent, sleep je je met veel moeite naar de afspraak op het uitzendburo.
Jij weet kennelijk niet wat voor loozers zich melden bij het uitzendbureau.
16-06-2012, 17:50 door Anoniem
En velen hier weten schijnbaar niet wat voor incompotente intercedenten er werken op verschillende uitzendbureau`s.
Van die net afgestudeerde miepen die ook al 0,001 jaar levenservaring hebben en laten het dan al helemaal niet over werkervaring hebben.
Uitzendbureau`s zijn niets meer als ordinaire koppelbazen met alleen hun eigen winstbejag voor de ogen.
De paar goede uitzendbureau`s zijn op èèn hand te tellen.
En mensen die hier werkzoekenden voor loosers uitmaken daar kots ik op,die moeten zelf maar eens die shit ellende meemaken van onslag en de moeilijke zoekzocht naar eerlijk fatsoenlijk werk.
Maar het is altijd makkelijk praten als het je zelf voor de wind gaat.
Mijn ervaring is dat mensen die zo makkelijk op andere mensen afgeven zelf de grootste jankerds zijn wanneer hun iets overkomt!
17-06-2012, 11:42 door securbenik123321
Door Skizmo:
Jij weet kennelijk niet wat voor loozers zich melden bij het uitzendbureau.[/quote]
tuurlijk snap ik dat wel, maar ik vind het voor die gene die WEL een hoog arbeidsmoraal hebben en toevallige een slechte dag hebben wel erg zuur als jouw naam bij alle uitzendburo,s met een dikke kruis er door staat door een momentopname.
17-06-2012, 14:48 door Anoniem
@securbenik: "alle uitzendbureaus"? Alle takken van dat bedrijf misschien ja.

En verder... denk je soms dat je dan maar helemaal geen negatief oordeel moet geven over kandidaten en iedereen maar door moet sturen naar een klant/werkgever? Dan zal die klant toch binnen de kortste keren naar een concurrerend uitzendbureau gaan dat wel geschikte(re) mensen levert?

Eens met een aantal andere posters: niks mis met (hard) oordelen, wel blijkbaar met hun beveiliging.
17-06-2012, 17:28 door johanw
Nou, je moet toch wel erg wanhopig zijn als werkzoekende om je nog bij dat bureau in te schrijven (of gedwongen worden door de sociale dienst misschien). Ik zou me er nooit (meer) laten zien, en ik mag hopen dat ze in de problemen komen door een gebrek aan goede CV's (de beste mensen lopen meestal als eerste weg).

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het crimineel en asociaal is van de hackers in kwestie om die gegevens met volledige naam en adres van de werkzoekende te publiceren en zo te proberen het uitzendbureau af te persen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.