image

Nieuwe Tor Browser Bundle wegens Firefox-lekken

zaterdag 2 november 2013, 18:02 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van de Tor Browser Bundle verschenen, de software waarmee internetgebruikers eenvoudig via het Tor-anonimiseringsnetwerk kunnen internetten. De Tor Browser Bundle bestaat uit software om met het Tor-netwerk verbinding te maken en de Firefox ESR browser.

Deze week verscheen er een nieuwe versie van Firefox waarin totaal 14 beveiligingslekken werden opgelost. Daarop zijn er twee nieuwe Tor Browser bundels verschenen die over de meest recente Firefox ESR-versie beschikken. Door voor Firefox ESR (Extended Support Release) te kiezen hoeft het Tor Project minder rekening met nieuwe versies en features van de browser te houden.

Deze versie wordt namelijk langer door Mozilla ondersteund dan de versie die de meeste consumenten gebruiken en is vooral bedoeld voor organisaties en bedrijven waar nieuwe browserfeatures niet centraal staan.

Features

Naast de stabiele Tor Browser bundel 2.3.25-14 is ook de eerste releaseversie van versie 2.4.17 verschenen. Deze versie zal uiteindelijk de stabiele versie worden. Naast updates voor Firefox, NoScript en HTTPS-Everywhere, is er ook een maatregel doorgevoerd waardoor Flash-objecten, zoals filmpjes, een extra muisklik vereisen als Flash Player staat ingeschakeld. Alle gebruikers krijgen het advies om te updaten.

Reacties (1)
04-11-2013, 11:05 door Anoniem
Wie zegt dat dit geen trucje is van de NSA?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.