image

Britse LulzSec-hacker aangeklaagd in VS

vrijdag 15 juni 2012, 11:13 door Redactie, 4 reacties

De 20-jarige Brit Ryan Cleary die in Groot-Brittannië wegens verschillende computermisdrijven terecht moet staan, is ook in de Verenigde Staten aangeklaagd. Cleary, die lid van hackerscollectief LulzSec was, werd vorig jaar juni opgepakt. Volgens de Britse autoriteiten was Clearly betrokken bij aanvallen van LulzSec op Sony, CIA en andere websites, waaronder sites van de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), de British Phonographic Industry (BPI) en Serious Organised Crime Agency (SOCA).

Gevangenisstraf
In de Verenigde Staten is Cleary aangeklaagd op verdenking van samenzwering en het ontregelen van beveiligde computers. Het zou dan gaan om DDoS-aanvallen op een nieuwsorganisatie en verschillende bedrijven. De aanvallen werden gelanceerd vanaf een botnet dat Cleary zou hebben opgezet.

Volgens de aanklacht beheerde de Brit een botnet van tienduizenden en mogelijk zelfs honderdduizenden bots. Indien schuldig bevonden kan Cleary tot een maximale gevangenisstraf van 25 jaar worden veroordeeld.

Reacties (4)
15-06-2012, 11:30 door Anoniem
In Nederland als je iemand in elkaar slaat 2 jaar, computers zijn meer waard tegenwoordig!
15-06-2012, 16:53 door Anoniem
smfh, werkelijk te belachelijk voor woorden, waarschijnlijk heeft deze 'hacker' een hoger IQ dan een rechter of de president.
Mad props naar deze dude, geef deze gast een baan defensie ofzo...
15-06-2012, 18:19 door Anoniem
Voor DDoS aanvallen heb je een hoog IQ nodig.. elk klein kind kan dit bij wijze van spreken!
18-06-2012, 12:37 door Anoniem
Door Anoniem: Voor DDoS aanvallen heb je een hoog IQ nodig.. elk klein kind kan dit bij wijze van spreken!


"Volgens de aanklacht beheerde de Brit een botnet van tienduizenden en mogelijk zelfs honderdduizenden bots."

Dat kan een klein kind ook? Zo'n hoeveelheid kost erg veel tijd en kennis om het levend te houden.. Zelfs al zou je alles kopen om deze aantal te krijgen dan kan je dit niet zo makkelijk levend houden.

Ja inderdaad DDoS kan iedereen omdat het vaak maar één commandoregel is of bij een webversie paar tekstvelden moet invullen en dan klikken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.