image

CDA heeft haast met Haags Cybercrime Centrum

vrijdag 15 juni 2012, 14:25 door Redactie, 7 reacties

Het Europees Cybercrime Centre dat in Den Haag bij Europol wordt ondergebracht moet er snel komen, aldus het CDA. Het centrum is bedoeld om Europese landen te helpen op te treden tegen dreigingen op het gebied van hun online veiligheid. Prioriteit wordt gegeven aan het voorkomen van georganiseerde criminaliteit zoals het stelen van creditcardgegevens en fraude met online bankieren, het samenwerken met aanbieders van sociale netwerken om identiteitsdiefstal tegen te gaan en het voorkomen van aanvallen op kritische ICT infrastructuur en industriële spionage.

"Het aanpakken van online criminaliteit zoals fraude met internetbankieren, creditcardgegevens en industriële spionage kan Nederland en Europa veel geld besparen. Ik heb er daarom in het Europees Parlement in Straatsburg op aangedrongen haast te maken met de oprichting van dit centrum en op tijd gekwalificeerde ICT-experts aan te trekken", aldus CDA-woordvoerder Lambert van Nistelrooij.

Eerder gaf Eurocommissaris Kroes al aan dat online dienstverlening en handel tegen cybercrime moet worden beschermd. "Op dit moment neemt online handel vier procent van de totale EU-handel voor zijn rekening. De verwachting is dat dit sterk zal stijgen wanneer het internet een veiligere handelsplaats is", laat Van Nistelrooij weten. Het pleidooi van het CDA-Kamerlid is niet meer op zijn website te vinden, maar staat nog wel in de cache van Google.

Reacties (7)
15-06-2012, 15:11 door Anoniem
Quote Verhagen: "ACTA is om spam te bestrijden."
Denkt het CDA nu op deze manier virussen te blokkeren?

CDA en ICT = big nono.
15-06-2012, 17:28 door Anoniem
Want er moeten een hoop CDA prominenten snel aan een baan geholpen worden ?
15-06-2012, 21:22 door Whoops
Door Anoniem: Quote Verhagen: "ACTA is om spam te bestrijden."
Denkt het CDA nu op deze manier virussen te blokkeren?
Nee, het CDA denkt op deze manier spam te kunnen bestrijden, of begrijp ik de quote verkeerd?
16-06-2012, 12:23 door spatieman
logisch toch.
ook op de digitale snelweg kan te hard gesurft worden, dus worden er bekeuringen uitgedeelt voor te snelle internet verbindingen.
18-06-2012, 14:27 door Anoniem
Door Anoniem: Want er moeten een hoop CDA prominenten snel aan een baan geholpen worden ?

Deze snapt het..
18-06-2012, 21:12 door PJW9779
Kunnen ze dat ECC niet op hetzelfde adres onderbrengen als Internet?
Scheelt weer lopen. :-J
19-06-2012, 08:29 door Anoniem
Elitaire CDA: het worstelt om zijn positie te houden. Maar helaas pindakaas in de nieuwe tijd is er geen plaats meer voor vriendjespolitiek en valse HBO en doctorstitels. CDA is een partij van liegen en bedriegen.

Denk er aan dat clubjes zoals AIVD en deze nieuwe cybercops er alleen maar zijn om elitaire posities te behouden en niet zo zeer om voor de gewone burger / ondernemer veiligheid te garanderen. Als men een beetje in de geschiedenis duikt van deze clubjes kan men dat zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.