image

Android sms-dief vermomt zich als virusscanner

dinsdag 19 juni 2012, 08:29 door Redactie, 4 reacties

Een beveiligingsprogramma voor Android smartphones blijkt in werkelijkheid een Trojaans paard dat sms-berichten steelt. De app in kwestie doet zich voor als ‘Android Security Suite Premium’, maar heeft als enige doel het onderscheppen van sms-berichten. Waarom de malware dit doet is onduidelijk, maar mogelijk heeft het iets te maken met mobiele TAN-codes. De besmette smartphones worden namelijk bestuurd vanaf domeinen die ook door de Zeus banking Trojan worden gebruikt.

Dit Trojaanse paard is speciaal ontwikkeld voor het stelen van geld van online bankrekeningen. Onderzoekers van Kaspersky Lab stellen dan ook dat het hier om een nieuwe variant van Zeus voor smartphones gaat, genaamd Zitmo. De eerste Zitmo-variant werd ongeveer een jaar geleden ontdekt. De malware deed zich toen ook al voor als beveiligingsapplicatie en had het ook op sms-berichten voorzien.

Reacties (4)
19-06-2012, 09:17 door Anoniem
Altijd verstandig om een van de meer bekendere beveiligingspakketten te installeren zoals Avast of Lookout.
19-06-2012, 16:32 door athrropos
Of ook bij andere besturingssystemen zelf te blijven nadenken en niet vergeten dat gratis een andere woord is voor "we innen al op een andere manier van je, dus nu hoeft het niet meer."
Je hersens zijn de grootste antivirusscanner die je ooit wel gratis kreeg.
20-06-2012, 11:15 door Anoniem
Ik word er soms niet goed van hoe hard mensen altijd "EEN ANTIVIRUS PAKKET" op hun apparaat willen hebben, geen flauw benul hebben wat het doet (over het algemeen alleen maar de boel vertragen, systeem resources vreten, de gebruiker wijsmaken dat cookies virussen zijn en de gebruiker informeren dat de laatste update is geïnstalleerd) en er compleet blind op vertrouwen dat ze vanaf dan 100% zijn beveiligd en hun nooooit meer wat kan overkomen.

Antivirus is niet meer 2012. We leven niet meer in het DOS tijdperk met floppies en het pingpong virus. Residente virusscanners zijn een hoax. Mensen die Norton Antivirus kopen zouden moeten worden opgepakt door de politie en gedwongen op een cursus moeten.

Ach wat maak ik me druk.
In elk geval ff geventileerd :D
14-08-2012, 14:13 door Anoniem
Beter iets dan niets! beter een beveiliging van iets dan helemaal niets!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.