image

Politie vroeg Apple om gegevens 229 iPhones en iPads

woensdag 6 november 2013, 12:01 door Redactie, 1 reacties

De Nederlandse politie heeft in de eerste zes maanden van dit jaar Apple om de gegevens van 229 iPhones, iPads en andere Apple-apparaten gevraagd, zo blijkt uit het Report on Government Information Requests, dat verzoeken van opsporingsdiensten laat zien.

De verzoeken in het rapport hebben betrekking op zowel accountgegevens als klantgegevens die op een specifieke apparaatcode betrekking hebben, zoals een serienummer of IMEI-nummer. Apple mocht van de Amerikaanse overheid niet alle informatie over Amerikaanse overheidsverzoeken vrijgeven. Zo moesten 'national security orders' met accountgebaseerde verzoeken van opsporingsdiensten worden gecombineerd en mochten de aantallen alleen in reeksen van 1000 worden weergegeven.

Verzoeken

In het geval van Nederland is er vier keer om accountgegevens gevraagd. Deze verzoeken hadden betrekking op vier accounts. In één geval werd er slechts informatie overhandigd, tegen de andere drie verzoeken maakte Apple bezwaar. Daarnaast zijn er ook nog de zogeheten "device-based requests". Dit soort verzoeken worden vaak gedaan als klanten van Apple de politie vragen om bij een verloren of gestolen iPhone te helpen, of wanneer opsporingsdiensten een lading gestolen apparaten vinden.

In dit geval krijgt Apple een verzoek om klantgegevens te overhandigen die op specifieke apparaatcodes betrekking hebben. Eén verzoek kan op meerdere toestellen betrekking hebben. In het geval van de device-based requests diende de Nederlandse politie 61 verzoeken in, die op 229 toestellen betrekking hadden. In 40 van de 61 verzoeken werd er door Apple informatie overhandigd.

Reacties (1)
11-11-2013, 08:58 door spatieman
nee, maar andersom moet de NL overheid wel maar met de broek naar onder richting usa gaan bukken als het om onze gegevens gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.